Latvijas Grāmatu izstāde 2017

2017-02-19

Latvijas Grāmatu izstāde 2017 šogad notiks no 24. līdz 26. februārim izstāžu centrā Ķīpsala.

Apgāda Zvaigzne ABC pasākumi uz Lielās skatuves

Sestdien, 25. februārī 11.00 - 12.00. Jāņa Lejiņa romāna "Vīrieša sirds" atvēršanas svētki.
Jānis Lejiņš, kurš lasītāju atzinību un popularitāti iemantoja ar vēsturisko romānu triloģiju "Zīmogs sarkanā vaskā" un romānu "Kamera obskura", sarakstījis jaunu darbu. Romāns "Vīrieša sirds" vēsta par Latviju 20. gadsimta trīsdesmito gadu beigās. Gaisā virmo tuvā pasaules kara nojausmas, pagrīdē aktīvi darbojas ārvalstu spiegu tīkls, bet visam pa vidu mēģina izdzīvot vienkāršais cilvēks, kurš meklē mīlestību... Tomēr jautājums paliek atklāts: kas īsti ir šis "mazais cilvēks", no kura dažbrīd šķiet atkarīgs tik daudz?
Pasākumā tiksimies ar autoru, uzklausīsim lasītāju domas par jauno romānu, būs arī iespēja uzdot rakstniekam jautājumus un saņemt autogrāfus.

Sestdien, 25. februārī 15.00 - 16.00. Riharda Bargā grāmatas "Plikie rukši" atvēršanas svētki.
Skandalozā autora autobiogrāfiskajā romānā daļēji turpinās jau īsprozas krājumā "Tenkas" aizsāktā stilistika, taču šajā darbā grotesks, savdabīgs, dažbrīd izaicinošs skatījums uz Latvijas kultūras dzīvē pazīstamām norisēm un personībām savijas arī ar neparasti atainotām autora personīgās dzīves epizodēm.
Grāmatas atvēršanas svētkos diskutēsim par provokācijām literatūrā - kādas tās ir un kāpēc vajadzīgas. Diskusijā piedalīsies rakstnieks un literatūrkritiķis Guntis Berelis, rakstniece Ieva Melgalve, grāmatas redaktore Anda Brazauska, literāte Kristīne Ilziņa un citi.

Sestdien, 25. februārī 17.00 - 18.00. Vladimira Kaijaka un Māras Svīres romāna "Vēstule" atvēršanas svētki.
Vladimirs Kaijaks, aizejot mūžībā, savu pēdējo romānu atstāja nepabeigtu. Pēc rakstnieka nāves tikai pa pusei uzrakstīto darbu atrada viņa dzīvesbiedre, rakstniece Māra Svīre, un uzņēmās pienākumu to pabeigt, cenšoties iejusties tēlos un rakstnieka personībā. Grāmatas atvēršanas svētkos dalīsimies atmiņās un iespaidos par Vladimira Kaijaka dzīvi un daiļradi, kurā savijās tik atšķirīgas tendences - no Latvijas lauku dzīves aprakstiem līdz pat izciliem šausmu stāstiem.
Pasākumā piedalīsies Māra Svīre, rakstnieka draugi un lasītāji, būs iespēja uzdot jautājumus un saņemt Māras Svīres autogrāfu.

Svētdien, 26. februārī 11.00 – 12.00. Aktrises un astroloģes Akvelīnas Līvmanes grāmatas “Atvērto siržu sarunas. Mīl-nemīl” atvēršana.
Dzīvot savu dzīvi un nepieļaut kļūdas ir katra cilvēka spēcīgākā vēlme. Lai to īstenotu, jāatrod laiks pašanalīzei. Tiekoties ar cilvēkiem konsultācijās un nestandarta situācijās, autorei Akvelīnai Līvmanei ir uzkrājušās atziņas, kas var palīdzēt izprast sevi, gūt panākumus vai vienkārši justies labāk. Grāmatas “Atvērto siržu sarunas” atvēršanas svētkos tikšanās ar autori un radošo komandu.

Svētdien, 26. februārī 13.00 - 14.00. Lasītāju diskusija par Daces Vīgantes stāstu krājumu "Ledus apelsīns".
Daces Vīgantes debijas krājums "Ledus apelsīns" klajā nāca 2016. gada rudenī un uzreiz iemantoja lasītāju un kritiķu ievērību. Lasītāji grāmatu ieteica un dāvināja cits citam, tā raisīja diskusijas un pārdomas daudzos. Šoreiz būs iespēja savos iespaidos dalīties gan ar autori, gan grāmatas redaktori Ievu Melgalvi un citiem lasītājiem.


Apgāda Zvaigzne ABC pasākumi bērniem Jautrajā lasītavā

Sestdien, 25. februārī 12.00 – 13.00. Pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērnus uz darbošanos aicina Zeķu Zaķis un Līna Ivanova. Atvērsim grāmatu “Zeķu Zaķa dzimšanas diena” .

Svētdien, 26. februārī 12.00 – 13.00. Bērnu grāmatu sērijas "Mākslinieki zīmē un raksta" atvēršana. Darbīga stunda trīs mākslinieču - Dzintras Aulmanes, Agijas Stakas un Natālijas Kugajevskas - sabiedrībā!
Un trīs jaunas grāmatas - Agija Staka “Āpsēns Pēcis negrib mazgāties” , Toms Kalninskis, Natālija Kugajevska “Zaķa Garauša laimes zeme” , Dzintra Aulmane “Mazais jēriņš” .

Iesaki draugiem