Latvijā ar sajūsmu uzņem Baņutas Rubess un Toma Kreicberga jaunās grāmatas

2011-12-16

Latvijā ar sajūsmu uzņem Baņutas Rubess un Toma Kreicberga jaunās grāmatas

Latvijā ar sajūsmu uzņem Baņutas Rubess un Toma Kreicberga jaunās grāmatas


15. decembra pievakarē Apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcas pagrabiņā K. Valdemāra ielā 6 notika pasākums “Atrasts tulkojumā. Ņujorka – Toronto - Rīga: latviešu fantastikas ceļš”, kas bija veltīts divu jaunāko latviešu fantastikas žanra oriģināldarbu – Kanādā dzimušās latviešu režisores un rakstnieces Baņutas Rubess romāna Labie draugi un 2009. gada ASV rakstnieku konkursa “ Writers of the Future”  uzvarētāja Toma Kreicberga stāstu krājuma Dubultnieki un citi stāsti – atvēršanai.

Vakars sākās ar Apgāda Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētājas Vijas Kilblokas un projekta “F&F grāmatas” vadītājas Bārbalas Simsones ievadvārdiem. Pēc tam, iepazīstinot ar romānu “Labie draugi”, Baņuta Rubess demonstrēja atraktīvu videoprezentāciju par robotikas vēsturi un jaunākajiem sasniegumiem, savukārt Toms Kreicbergs atklāja, kā caur visdažādāko savdabīgo nodarbošanos virkni – darbu kodolreaktorā, cinka raktuvēs un Volstrītas finanšu džungļos, – nonācis līdz zinātniskās fantastikas rakstniecībai un starptautiskiem panākumiem. Vakara gaitā abi rakstnieki lasīja fragmentus no saviem darbiem un atraktīvi “saspēlējās”, uzdodot dažādus jautājumus viens otram un arī abu grāmatu tulkotājam no angļu valodas Ingum Jostam.

Pasākums bija ļoti plaši apmeklēts. Viesu vidū bija gan Latvijas Fantāzijas un Fantastikas biedrības pārstāvji, gan sabiedrībā pazīstami literāti un kultūras darbinieki. Vēl ilgi pēc pasākuma Baņuta Rubess un Toms Kreicbergs saviem talanta cienītājiem sniedza autogrāfus.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem