Joka pēc alfabēts - grāmata, izrāde un puzlis

2012-05-11

Latvijas spēļu un suvenīru ražošanas uzņēmums "Amber Puzzle" sadarbībā ar pazīstamo mākslinieci Indru Sproģi ir devis iespēju populārās grāmatiņas "Joka pēc alfabēts" tēliem pārtapt jaunā un atraktīvā veidolā. Nu burtiņus un dzīvnieciņus bērni var sastapt ne tikai grāmatā un multfilmā, izdziedāt dziesmiņā un ieraudzīt Leļļu teātra izrādē, bet arī salikt skaistā un krāšņā zīmējumā - puzlī.

Latvijas spēļu un suvenīru ražošanas uzņēmums Amber Puzzle sadarbībā ar pazīstamo mākslinieci Indru Sproģi ir devis iespēju populārās grāmatiņas Joka pēc alfabēts tēliem pārtapt jaunā un atraktīvā veidolā. Nu burtiņus un dzīvnieciņus bērni var sastapt ne tikai grāmatā un multfilmā, izdziedāt dziesmiņā un ieraudzīt Leļļu teātra izrādē, bet arī salikt skaistā un krāšņā zīmējumā - puzlī. 

Lielais, A3 formāta puzlis ir veidots no 35 gabaliem un piemērots bērniem, sākot no 4 gadu vecuma. Puzlis būs nopērkams lielākajās Latvijas grāmatnīcās, kā arī pirms „Joka pēc alfabēts” izrādēm Latvijas Leļļu teātrī. Ceturdien, 10. maijā, paredzēta neliela produkta atklāšana – pusstundu pirms Leļļu teātra izrādes sākuma teātra vestibilā būs radošā darbnīca, kurā bērni un vecāki varēs iepazīties ar puzli un mēģināt to salikt.

Publiskajā telpā jau izskanējusi ziņa, ka tik lielu ažiotāžu, kādu izraisījis šis jauniestudējums, Leļļu teātris piedzīvo pirmoreiz. Biļetes uz šo izrādi, tostarp visām papildizrādēm, ir pilnībā izpārdotas līdz pat sezonas beigām, tāpēc teātris nule kā izsludinājis vēl trīs papildizrādes, kas būs skatāmas 23. maijā, kā arī 6. un 13. jūnijā. 

Lai gan uz Indras Sproģes jautrās grāmatiņas dramatizējumu Vijas Blūzmas režijā aicināti bērni no 3 gadu vecuma, daudz prieka tā sniegs visu paaudžu skatītājiem. 33 latviešu alfabēta burtus apspēlē un izdzied Leļļu teātra lieliskā aktieru trijotne: Dace Vītola, Santa Didžus un Anrijs Sirmais. 

Izrādē izmantota Renāra Kaupera populārā dziesmiņa „Joka pēc alfabēts”, kuru ar autora laipnu ieteikumu izrādes vajadzībām papildinājis un aranžējis komponists Valts Pūce.

Apgāds Zvaigzne ABC 2010. gada nogalē laida klajā mākslinieces Indras Sproģes grāmatu “Joka pēc alfabēts”, kura grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele 2010” tika atzīta par labāko mācību grāmatu grupā. Grāmata jaukā un neuzspiestā veidā māca alfabētu, tajā ir ne tikai joka pēc radušies alfabēta teikumi, bet arī draiskas ilustrācijas un mīļas pasaciņas. Katrs grāmatas eksemplārs ir ekskluzīvs, jo katrā ir pašas autores paraksts. Komplektā ar grāmatu ir arī DVD disks. Filmu studija Rija atdzīvināja visus tēlus un izveidoja animācijas filmu, kuru skatoties var dziedāt līdzi Renāram Kauperam jauko „Joka pēc alfabēts” dziesmiņu, un alfabēta mācīšanās kļūst tīrais nieks.

Apkopojot informāciju par 2011. gadā pirktākajām grāmatām Zvaigznes grāmatnīcās – vispieprasītākā ir bijusi tieši Indras Sproģes grāmata bērniem “Joka pēc alfabēts”.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem