Grega jeb Wimpy Kid uzvaras gājiens Latvijā un pasaulē (+ video)

2011-12-27

Ar Džefa Kinnija "Grega dienasgrāmatu" un tās galveno varoni Gregu Hefliju ir sākusies jauna ēra bērnu un pusaudžu literatūrā! Pusaudži, īpaši jau puikas, atkal lasa grāmatas! Kopš pirmās pārdošanas dienas Latvijā "Grega dienasgrāmata" un tās divi turpinājumi atrodami pārdotāko grāmatu TOP 10 sarakstos.

Ar Džefa Kinnija Grega dienasgrāmatu un tās galveno varoni Gregu Hefliju ir sākusies jauna ēra bērnu un pusaudžu literatūrā! Pusaudži, īpaši jau puikas, atkal lasa grāmatas! Kopš pirmās pārdošanas dienas Latvijā “Grega dienasgrāmata” un tās divi turpinājumi atrodami pārdotāko grāmatu TOP 10 sarakstos.

Džefs Kinnijs ir interneta spēļu veidotājs un karikatūrists, bet viņa pirmā grāmata “Grega dienasgrāmata” (Diary of Wimpy Kid) ir kļuvusi par New York Times bestselleru numur viens. 2009. gadā Džefs Kinnijs avīzē Times nosaukts  par vienu no 100 ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē.

Diary of Wimpy Kid ASV iznākusi desmitos miljonu eksemplāru; tā tulkota 30 valodās; izdotas jau sešas grāmatas daļas. Tapušas arī filmas ar tādu pašu nosaukumu. Jaunākajai, 6. grāmatai Cabin Fever Lielbritānijā ir reibinoši panākumi – stundas laikā pārdoti 850 eksemplāri (81 656 eksemplāri 4 dienās). Izdevniecībai Puffin Books tas ir rekords: sērijas 6. grāmatas pirmā tirāža ir 500 000 eksemplāru, un tā ir lielākā izdevniecības vēsturē.

Ikgadējā ASV bērnu aptaujā Nickelodeon Kids' Choice Awards Wimpy Kid nesatricināmi ir bijusi iemīļotākā grāmata trīs gadus pēc kārtas – 2008., 2009., un 2010. gadā.

Kur tad slēpjas grāmatas galvenā varoņa popularitāte? Gregs Heflijs ir parasts un reizē arī neparasts sestās klases puika. Parasts tāpēc, ka jūtas tāpat kā vairums skolēnu, kas no mierīgās sākumskolas pēkšņi nonākuši pavisam citā skolas dzīves posmā. Neparasts tāpēc, ka Gregs savus piedzīvojumus skolā un mājās atspoguļo dienasgrāmatā. Šī dienasgrāmata, kas rakstīta “rokrakstā” un papildināta ar asprātīgām karikatūrām, liek lasītājam gan just Gregam līdzi, gan skaļi smieties. Ne velti par Grega piedzīvojumiem ar lielu aizrautību lasa arī  pieaugušie.

Apgāds Zvaigzne ABC “Grega dienasgrāmatas” 4. un 5. grāmatu plāno izdot 2012. gada pavasarī, bet 6. grāmatu – 2012. gada rudenī. Un vēl visus Wimpy Kid fanus nākamgad gaida pārsteigums – “Grega dienasgrāmatas” īpašais izdevums Do-It-Yourself (“Dari pats!”), kas katram jaunajam lasītājam sniegs iespēju pašam iejusties šī bestsellera autora, ilustrāciju autora un galvenā varoņa lomā un veidot savu dienasgrāmatu.

Video intervijas ar rakstnieku Džefu Kinniju




Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem