Apgāds Zvaigzne ABC lepojas ar saviem autoriem un sveic Māru Svīri un Viesturu Grantu ar Valsts apbalvojuma saņemšanu

2011-05-03

Trešdien, 4. maijā plkst. 16:00, Rīgas pils Ģerboņu zālē notiks tradicionālā Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta pasniegšanas svinīgā ceremonija. Ordeņu kapituls paziņoja par piešķirtajiem valsts apbalvojumiem Mārai Svīrei un Viesturam Grantam.

Trešdien, 4. maijā plkst. 16:00,  Rīgas pils Ģerboņu zālē notiks tradicionālā Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta pasniegšanas svinīgā ceremonija. Ordeņu kapituls paziņoja par piešķirtajiem valsts apbalvojumiem Mārai Svīrei un Viesturam Grantam.

mara-svire_450.jpg - 28.9 KB

Apgāds Zvaigzne ABC sveic savu autori rakstnieci un scenāristi  Māru Svīri, kurai par Tēvijas mīlestību un mūža ieguldījumu Latvijas kultūrā piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis (IV šķira).

Apgāds Zvaigzne ABC sveic savu autoru latviešu grafikas vecmeistaru Viesturu Grantu, kuram par nopelniem Latvijas valsts labā piešķirts Atzinības krusts.

Triju Zvaigžņu ordenis nodibināts 1924. gadā par piemiņu Latvijas valsts tapšanai un atjaunots 1994. gadā. Triju Zvaigžņu ordenis ir visaugstākais valsts apbalvojums. Triju Zvaigžņu ordeņa devīze ir "Per aspera ad astra" ("Caur ērkšķiem uz zvaigznēm"). Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvo par sevišķiem nopelniem Tēvijas labā. Nopelni Tēvijas labā, par kuriem piešķir Triju Zvaigžņu ordeni, var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, sporta vai saimnieciskajā darbā. Triju Zvaigžņu ordenim ir piecas šķiras un triju pakāpju goda zīmes.

Atzinības krusts, kas dibināts 1710. gadā Liepājā, Latvijas Republikā nodibināts 1938. gadā par piemiņu Kurzemes un Zemgales hercogistes slavas laikiem un atjaunots ar Valsts apbalvojumu likumu 2004. gadā. Atzinības krusta devīze ir "Pour les honnêtes gens" ("Godaprāta ļaudīm"). Ar Atzinības krustu apbalvo par izcilu Tēvijas mīlestību un par sevišķiem nopelniem valsts, sabiedriskajā, kultūras, zinātnes, sporta un izglītības darbā. Atzinības krustam ir piecas šķiras un triju pakāpju goda zīmes.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem