Iznākusi brīnišķīga grāmata visiem kaķumīļiem

2011-02-17

Mēs visi esam redzējuši un atceramies tādas aizkustinošas filmas par dzīvniekiem kā "Suns, kurš prata dziedāt", "Baltais Bims, Melnā auss" un citas, esam lasījuši grāmatas, kurās nozīmīgu vietu cilvēka dzīvē ieņem dzīvnieks. Džeralda Darela grāmatas ir skaists veltījums visai brīnumainajai dabai, bet Džeimsa Heriota asprātīgie veterināra piedzīvojumu stāsti vairāk iepazīstina ar mājlopu dzīvi un cilvēka mīluļu - suņu un kaķu - attiecību komisko un emocionālo pusi (atcerēsimies kaut vai Heriota grāmatu "Kaķu stāsti"!).

Mēs visi esam redzējuši un atceramies tādas aizkustinošas filmas par dzīvniekiem  kā “Suns, kurš prata dziedāt”, “Baltais Bims, Melnā auss” un citas, esam lasījuši grāmatas, kurās nozīmīgu vietu cilvēka dzīvē ieņem dzīvnieks. Džeralda Darela grāmatas ir skaists veltījums visai brīnumainajai dabai, bet Džeimsa Heriota asprātīgie veterināra piedzīvojumu stāsti vairāk iepazīstina ar mājlopu dzīvi un cilvēka mīluļu – suņu un kaķu – attiecību komisko un emocionālo pusi (atcerēsimies kaut vai Heriota grāmatu “Kaķu stāsti”!).

Vikijas Maironas un Breta Vitera kopdarbs Djū. Mazpilsētas bibliotēkas kaķis, kas aizkustināja pasauli ir autobiogrāfisks, ļoti personisks un emocionāls vēstījums par pamestu kaķēnu, kurš savu mājvietu atrada kādas amerikāņu mazpilsētas bibliotēkā un tik ļoti pārvērta pilsētiņas dzīvi, ka to pat grūti iedomāties. Šī grāmata ir arī aizkustinošs un poētisks ceļojums vairāku ar Djū saistītu cilvēku dzīvē – tas ved cauri ieguvumiem un zaudējumiem, parāda mīlestību, naidu un piedošanu, liek sajūsmināties par cilvēcības dažādajiem izpausmes veidiem un par to, cik daudz mēs galu galā mēs nozīmējam cits citam. Mierinājumu bēdās un atbildi uz daudziem jautājumiem mums var sniegt mūsu mīluļi – kā šajā gadījumā Djū.

Vairākus no grāmatas nodaļās attēlotajiem Djū piedzīvojumiem varat atrast Djū mājas lapā www.deweyreadmorebooks.com – tur ir atrodams gan mazpilsētas Spenseras televīzijas sižets, kurš aizsāka Djū slavas izplatīšanos visā pasaulē, gan japāņu nacionālās televīzijas sižets par slaveno kaķi un citi burvīgi videomateriāli.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem