Ar animācijas īsfilmu bērniem palīdzēs apgūt alfabētu

2010-12-15

Pie skatītājiem dodas jauna animācijas īsfilma bērniem "Joka pēc alfabēts", informē filmu studijas "Rija" pārstāve Līna Bērziņa. Filmu veidojusi scenārija autore un māksliniece Indra Sproģe un režisors Reinis Kalnaellis, mūzikas autors - Renārs Kaupers.

Pie skatītājiem dodas jauna animācijas īsfilma bērniem “Joka pēc alfabēts”, informē filmu studijas “Rija” pārstāve Līna Bērziņa. Filmu veidojusi scenārija autore un māksliniece Indra Sproģe un režisors Reinis Kalnaellis, mūzikas autors – Renārs  Kaupers.

Trīs minūšu ilgā animācijas īsfilma rotaļīgā spēles veidā aicina skatītājus dungot līdz dziesmas vārdus un ieved mazo skatītāju noslēpumainajā burtu pasaulē. Tā tiek izdota vienlaikus ar izdevniecībā "Zvaigzne ABC” tapušo tāda paša nosaukuma grāmatu .

Filmas DVD disku  papildina versijas ar subtitriem latviešu un angļu valodās, video par filmas tapšanu un  Renāra Kaupera iedziedātās dziesmiņas karaoke. Animācijas filmas, dziesmas un grāmatas komplekts papildina viens otru, piedāvā bērniem vieglā un interesantā veidā apgūt alfabētu, norādīja L.Bērziņa.

Māksliniecei Indrai Sproģei šī filma ir debija animācijā. “Filmas režisors Reinis Kalnaellis pēc savas filmas ,”Kad āboli ripo" panākumiem ārzemju festivālos turpina par ābolu tēmu un īsfilma sākas ar apaļu ābolu, kas kopā ar gliemežu ģimeni, jaguāru, krabi, lāci, mušu, odu, peli, trusi un zaļo žurku priecājas par it kā netīšām salikto alfabētu. Renāra Kaupera balss Latvijas animācijā pirmo reizi ieskanējās “Lotē no izgudrotāju ciema” un nākamgad priecēs Lotes fanus filmas turpinājumā “Lote un Mēness akmens noslēpums”,” atgādināja L.Bērziņa.

Bērniem domātā filmiņa tapusi pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes finansiālajam atbalstam.

diena.lv , 14.12.10.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem