Izdota triloģijas "Bada spēles" trešā daļa - "Zobgaļsīlis"

2010-12-02

Apgāds Zvaigzne ABC" izdevis pasaules bestsellera - Sūzenas Kolinsas triloģijas "Bada spēles" 3. daļu - "Zobgaļsīlis". "Bada Spēļu" triloģijas pēdējā romānā Sūzena Kolinsa atklāj to, ka revolūcija pat cildenas idejas vārdā arvien nes postu un nāvi. Lasītāju iemīļotie varoņi tiek iesaistīti bezkompromisa karā, kurā viņi ir vienīgi bandinieki. Tas, kā dumpja liesmas izdedzina dvēseli, šīs spēles vadītājiem ir vienaldzīgs...

Apgāds Zvaigzne ABC”  izdevis pasaules bestsellera – Sūzenas Kolinsas triloģijas „Bada spēles” 3. daļu – Zobgaļsīlis. “Bada Spēļu” triloģijas pēdējā romānā Sūzena Kolinsa atklāj to, ka revolūcija pat cildenas idejas vārdā arvien nes postu un nāvi. Lasītāju iemīļotie varoņi tiek iesaistīti bezkompromisa karā, kurā viņi ir vienīgi bandinieki. Tas, kā dumpja liesmas izdedzina dvēseli, šīs spēles vadītājiem ir vienaldzīgs...

“Kolinsai ir izdevies kaut kas īpašs. Viņa ir uzrakstījusi romānu sēriju, kuras katra nākamā grāmata ir labāka par iepriekšējo.”
New York Times grāmatu apskats

Katnisa Everdīna – meitene ugunī – ir izdzīvojusi, bet viņas dzimtā zeme – izpostīta. Katnisas ģimene un labākais draugs Geils ir drošībā. Pītu Melārku ir sagūstījis Kapitolijs. Toties Trīspadsmitais apgabals patiesi eksistē. Ir dumpinieki, un ir jauni līderi. Panemā sākusies revolūcija.
No cietsirdīgā, nežēlīgā, šausmīgā Bada Spēļu “jubilejas” šova – Ceturkšņa Spaidiem – Katnisa tika izglābta ar nolūku, tāpat kā ar nolūku viņa jau ilgāku laiku bijusi iesaistīta revolūcijas priekšdarbos, lai gan pati par to neko nezināja. Trīspadsmitais apgabals ir iznācis no pazemes un aizmirstības mijkrēšļa un beidzot cer īstenot globālu plānu – gāzt Kapitoliju. Un, šķiet, ikvienam šajā rūpīgi lolotajā iecerē ir sava vieta un uzdevums, arī Katnisai.
Dumpja veiksme atkarīga no tā, vai meitene labprātīgi būs gatava kļūt par ķīlnieci, uzņemties atbildību par neskaitāmu cilvēku dzīvēm, tādējādi nodrošinot Panemas valsts nākotni, brīvu no Kapitolija. Ziedojot sevi, Katnisai ir jāatsakās no savām jūtām – dusmām un neuzticības. Viņai ir jātop par dumpinieku Zobgaļsīli, kaut arī tas maksātu pat visaugstāko cenu – dzīvību.

No angļu valodas grāmatu tulkojusi Ieva Elsberga.

Sūzena Kolinsa (dz. 1964) ir amerikāņu rakstniece, kas lasītāju atzinību iekaroja ar bestselleru sēriju “Zemzemes hronikas” (The Underland Chronicles). Kopā ar savu ģimeni Sūzena dzīvo Konektikutā.
Satriecoši izcilie jauniešiem adresētie romāni “Bada Spēles” (The Hunger Games) un “Spēle ar uguni” (Catching Fire) abi ir saņēmuši neskaitāmas uzslavas, cildinošas recenzijas un nedalītu lasītāju mīlestību.

Par “Spēli ar uguni”:
USA Today bestsellers, New York Times bestsellers, Wall Street Yournal bestsellers, Publishers Weekly bestsellers, viena no desmit labākajām žurnāla Time daiļliteratūras grāmatām 2009. gadā, Publishers Weekly 2009. gada labākā grāmata, New York Times grāmatu apskata redaktora ieteikts romāns, Kirkus 2009. gada labākā grāmata, Booklist redaktora ieteikts romāns.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem