Jauns raidījums par grāmatām kanālā RīgaTV 24

2019-01-15

Sākot no 12. janvāra ik sestdienas vakaru RīgaTV 24 sadarbībā ar Apgādu Zvaigzne ABC skatītājiem piedāvās jaunu raidījumu "Grāmatu kods". Raidījuma vadītājs būs rakstnieks Arno Jundze.

Kopā ar studijas viesiem – grāmatu autoriem un Zvaigzne ABC pārstāvjiem – Arno Jundze skatītāju iepazīstinās ar jaunāko literatūru Latvijā un pasaulē, tās autoriem un populārāko grāmatu apskatiem.

Vija Kilbloka , Apgāda Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja: " “Grāmatu kods” būs raidījums, kas parādīs, cik daudzi talantīgi cilvēki Latvijā raksta grāmatas. Mūsu autori pārstāv visdažādākās profesijas un hobijus, viņi ir interesanti, radoši un aizrautīgi – ne vien daiļliteratūras un bērnu grāmatu rakstnieki, bet arī zinātnisku un populārzinātnisku darbu radītāji. Jo grāmata it kā ir priekšmets, kas dzīvo pats savu dzīvi, bet vienlaikus grāmatas lasīšana ir saruna ar cilvēku, kurš to ir sarakstījis, bet raidījums "Grāmatu kods" būs iepazīšanās ar cilvēku aiz grāmatas vāciņa."

Iepazīšanās notiks ar raidījuma vadītāja, rakstnieka un Rakstnieku Savienības priekšsēdētāja Arno Jundzes palīdzību. Par to, kāpēc viņš piekrita vadīt raidījumu, Arno Jundze saka: "Šis bija āķis lūpā. Veidot grāmatu raidījumu! Pirms tam nevēlējos atgriezties ekrānā. Rakstu pats, tas prasa laiku un enerģiju. Bet te mani pierunāt nevajadzēja, jo reizēm arī agrāk skatījos RīgaTV 24 dzīvās sarunas un domāju – šī gan būtu īstā vieta grāmatām, te viss notiek raiti un nesamāksloti, bet kanālu redz visā valstī. Skatītāji jau sen ir pelnījuši labu sarunu par literatūru. Zinu, ka tas nav viegli vai vienkārši, bet zinu arī to, ka Latvijā ir daudz, daudz vairāk lasītāju nekā nelasītāju. Viņi ir pelnījuši savu raidījumu. Un lasīt ir stilīgi!"

Raidījumu var skatīties kanālā RīgaTV 24 sestdienā plkst. 17:30, atkārtojums svētdienā plkst. 11:30.

Saite uz raidījumiem

Iesaki draugiem