E-grāmatu TOP 10, 2018. gada decembris

2019-01-08

Šogad sagaidījām necerēti sniegotus Ziemassvētkus, tāpēc noteikti daudzi steidzās izbaudīt ziemas priekus. Vai atlika arī kāds brīdis lasīšanai? Laikam gan, jo topā ir iekļuvuši pat vairāki jaunumi, arī pirmās vietas ieguvējs, šķiet, tik tikko – 18. decembrī – parādījās Zvaigzne ABC internetveikala virtuālajā plauktā, bet jau ar lielu atrāvienu ir aizsteidzies priekšā pārējām e-grāmatām. Palūkosim, ko e-grāmatu lasītāji bija izvēlējušies lasīt decembrī!

Pirmo vietu noteikti jau esat uzminējuši – jā, tas ir Karīnas Račko trešais romāns “Samaitātā” . Gan autores debijas romāns “Saplēstās mežģīnes” , gan otrais darbs “Debesis pelnos” ir e-grāmatu topa veterāni, tāpēc nav brīnums, ka šo romantiski kaislīgo grāmatu cienītāji aktīvi ķērušies klāt jaunākā romāna lasīšanai. Šoreiz rakstniece mainījusi pirmajos divos darbos izmantoto klasisko pasakas modeli, kurā skaista un trūcīga sieviete piesaista veiksmīga, tomēr dzīves satriekta vīrieša uzmanību. Romāna “Samaitātā” centrā ir kluba dejotāja Adriana, kura izvēlējusies savu dzīvi nodrošināt, ļaujot sevi uzturēt labi situētajam pusmūža ģimenes tēvam Ērikam. Abas puses tas apmierina, līdz izveidojas jaudīga, kaislīga pievilkšanās starp Adrianu un Ērika dēlu Raineru. Vai mīlestība izrādīsies risinājums vai ceļš uz bezdibeni?

E-grāmatu topa otrajā vietā atrodas vēl viena grāmata, kuras vēstījuma centrā ir sieviete – pat vairākas –, arī abas autores ir sievietes, tātad tas ir sieviešu radīts darbs sievietēm par sievietēm. Nu gan sajaucām jums prātu, vai ne? Žurnālistes Zanes Zustas un psihoterapeites Diānas Zandes grāmata “Tarakāni manā galvā” palīdzēs tikt galā gan ar apjukumu, gan ar saviem “tarakāniem”, precīzāk – ar izdzīvošanas stratēģijām, kuras radušās kādā krīzes brīdī, palīdzējušas no krīzes izkļūt, bet tad “aizķērušās” prātā uz palikšanu. Grāmata aicina katru notvert savus “tarakānus” un vismaz uzsākt to dresēšanu.

Topa trešo un ceturto vietu ieņem romantiski sievišķīgi darbi – Tabeas Bahas romāns “Kamēliju sala” un Lūsindas Railijas grāmata “Itāļu meitene” . “Kamēliju sala” aizvedīs lasītāju uz brīnumskaisto salu Bretaņā, kur galveno varoni Silviju apbur gan skaistā apkārtne, gan krāšņās kamēlijas, turklāt pēc sastapšanās ar dārznieku Maelu dzīve kļūst pavisam sarežģīta, jo Silvijai ir arī vīrs. Savukārt “Itāļu meitene” ir Itālijas karstās saules pieliets stāsts par mīlestību, romantiku un dzīves neparedzamajiem līkločiem. Izmantojiet iespēju paviesoties pasaules slavenākajos opernamos, vienlaikus gremdējoties lieliskā romānā!

Toties decembra topa piektajā vietā ir grāmata, kas vienlīdz pievilcīga un noderīga būs gan vīriešiem, gan sievietēm – arhitekta un UPB holdinga dibinātāja un ilggadējā vadītāja Ulda Pīlēna “(mans) uzņēmēja kods” . Grāmatā apkopotas autora atziņas, kuras izkristalizējušās vairāk nekā 35 gadus ilgā vadības darbā. Dr. theol. Juris Rubenis raksta: "Tā ir grāmata par to, kā zināšanas sabalsot ar pieredzi un pragmatismu līdzsvarot ar intuīciju."

Agatas Kristi darbs “Erkila Puaro Ziemassvētki” decembrī atrodas populārāko e-grāmatu sestajā vietā. Iesakām izmantot iespēju baudīt šo detektīvromāna žanra klasiku, it īpaši harmoniski tas izdosies šajos tumšajos, sniegotajos ziemas vakaros, kad ir tik patīkami ieslīgt autores meistarīgi radītajā atmosfērā un līdzās leģendārajam detektīvam atšķetināt kādas slepkavības noslēpumu.

E-grāmatu topa septīto vietu ieņem Klēras Makintošas trilleris “Es tevi redzu” . Tas ir izcils, atkarību un pārdomas izraisošs spriedzes romāns. Brīdinām par divām iespējamajām šī kriminālromāna blakusparādībām! Pirmkārt, kad sāksiet to lasīt, nevarēsiet pieķerties nekam citam, līdz būs aizšķirta trillera beidzamā lappuse. Otrkārt, pēc tā izlasīšanas, iespējams, ik pa laikam pieķersiet sevi atskatāmies un lūkojamies visapkārt, vai tik kāds neseko...

Decembra topa astotajā vietā ir vēl viens romantisks jaunums – Sāras Larkas romāns “Cerība pasaules malā” . Romāna darbības centrā ir kādas jaunas polietes Helēnas gaitas. Liktenis viņu no deportācijas Sibīrijā aizved līdz pat jaunam dzīves sākumam tālā un eksotiskā zemē Jaunzēlandē, kur viņa sastop drošsirdīgo lidotāju Džeimsu Makenziju. Vai abiem jauniešiem ir iespējama kopīga nākotne?

Decembrī pārsteidzām lasītājus ar negaidītu atlaižu akciju Džona Grišama e-grāmatām. Liels prieks, ka akcija guvusi atsaucību un decembra e-grāmatu topa devītajā vietā atrodas Džona Grišama kriminālromāns “Greja kalns” . Tas ir spriedzes piesātināts stāsts, kurš smalki un detalizēti ataino gan Ņujorkas megafirmu darbības skarbākās aizkulises, gan Volstrītas kraha patieso seju un kā pretmetu drudžainam darbam daudzgalvainā korporācijā attēlo dzīvi vēl joprojām mežonīgajos Apalaču kalnos.

Decembra topu noslēdz Hilarijas Mantelas vēsturiskais romāns “Vilku nams” , kas vēsta par sarežģītu brīdi Anglijas vēsturē. Karalis Henrijs VIII vēlas anulēt savu pirmo laulību, taču šo nodomu neatbalsta nedz pāvests, nedz citi Eiropas monarhi. Notikumos iesaistās Tomass Kromvels, kurš palīdz karalim uzveikt opozīciju, bet kāda būs šī triumfa cena?

Priekšā vēl divi ziemas mēneši, kuri noteikti piedāvās daudz iespēju izklaidei laukā. Tomēr, pēc pikošanās, slidošanas, braukšanas no visaugstākā kalna ar ragaviņām un lielākā sniegavīra uzcelšanas savas mājas pagalmā gan jau gribēsies atgriezties mājas siltumā un palasīt kādu jauku vai tieši otrādi – baisas sajūtas izraisošu grāmatu.

Janvārī solāmies turpināt jūs pārsteigt (iespējams, jau pavisam drīz ar kādu neparastu e-grāmatu atlaižu akciju)! Sekojiet līdzi informācijai mūsu Twitter un Instagram kontos! Lai jums lielisks šis pirmais jaunā gada mēnesis!

Iesaki draugiem