Jauns Sofijas Kinselas romāns!

2018-09-10

Vai esat lasījuši Sofijas Kinselas romānus “Tikai nevienam nesaki!”, “Man ir tavs telefons” un “Antimājsaimniece”? Varbūt senāk iznākušo “Šopaholiķes slepenā sapņu pasaule”? Vai skatījušies filmas pēc viņas grāmatu motīviem?

Tad jau zināt, ka viņas rakstības maniere ir viegla un gaiša, sirsnīga un patiesīga – ar smaidu Sofija Kinsela ieved lasītājus pasaulē, kas brīžiem ļoti līdzinās tai, kādā dzīvo vidusmēra pilsētnieks. Un ar smaidu atklāj mūsu vājības un sapņus, ļaujot vismaz romānos izkļūt no ikdienas rutīnas. Viņas grāmatas ir bestselleri arī Latvijā.

Tikko iznācis Sofijas Kinselas jaunākais darbs “Mana ne tik perfektā dzīve” . Tā galvenā varone ir jauna censone no Anglijas laukiem, Samersetas, – Keitija Brenere. Viņas sapnis ir kļūt par lielas reklāmas aģentūras darbinieci, gūt panākumus un pamazām izdzēst sevī “zemmmnieci Keitiju” (kā viņu reiz aizmuguriski nosauca kolēģes). Taču pagaidām Keitijai ir stilīgs Instagram konts (jo tajā viņa rāda dzīvi, kādu gribētu dzīvot), īrēta istabiņa Londonā un ne pārāk iekārojams darbs. Nu labi, darbs vismaz ir prestižā aģentūrā, bet tas ir garlaicīgs un nenovērtēts. Lai gan aģentūra izstrādā plānus daudziem zīmoliem, Keitiju kā jaunāko darbinieci pat neaicina uz sapulcēm... Viņas perfektā priekšniece Dēmetra nekad neatrod laiku, lai kaut vai tikai aplūkotu Keitijas idejas dizaina pilnveidošanai, un kādudien... vienkārši atlaiž viņu no darba!

Tā Keitijas jau tā ne tik perfektā dzīve saplīst kā ziepju burbulis. Nākas atgriezties Samersetā un palīdzēt tētim lauku tūrisma biznesā, to pilnībā restartējot. Vai zināt, kas ir glampings? Tas ir jaunvārds, kas radies, apvienojot “glamūrs” un “kempings”, un īsumā var sacīt, ka tas ir moderns relaksācijas veids pilsētniekiem, piedāvājot luksusa prasībām atbilstošu atpūtu dabā. Tieši šādu biznesu izveido Keitijas ģimene – un nav nekāds brīnums, ka tik smalki izreklamētu vietiņu apmeklē arvien stilīgāki londonieši.

Kādudien arī Keitijas bijusī priekšniece Dēmetra rezervē namiņu nedēļas nogalei viņu īpašumā. Varētu domāt, ka tā ir Keitijas lielā iespēja atriebties, bet pati dzīve šajos plānos ievieš interesantas korekcijas...

Viegls, jauks romāniņš biroja dzīves nogurdinātām būtnēm. Tas uzlabos garastāvokli ar trāpīgiem tipāžu aprakstiem un situāciju komēdijas elementiem, vienlaikus smalki nobalansējot labas gaumes robežās, – kā jau ierasts Sofijas Kinselas darbos.

Sofija Kinsela ir starptautiski pazīstama angļu rakstniece, kura lasītāju sirdis iekarojusi ar humorpilniem bestselleriem, kas tulkoti vairāk nekā 30 valodās.

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.

Iesaki draugiem