E-grāmatu TOP 10, 2018. gada jūlijs

2018-08-01

Iespējams, ka jūlijs ir bijis šīgada karstākais mēnesis, kad daudziem lasītājiem laiks pagājis atpūšoties, baudot vasaras daudzveidīgos priekus pie ūdens, sporta spēlēs vai Latvijas apceļošanā. Tomēr ar lielu gandarījumu varam secināt, ka jūlijā populāras ir bijušas gan Zvaigzne ABC publicētās jaunākās e-grāmatas, gan arī mēneša akcijā “Skaisti stāsti vasaras atpūtai” piedāvātie darbi. Kuras tad ir bijušas vispopulārākās e-grāmatas jūlijā?

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Par populārāko e-grāmatu jūlijā lasītāji ir atzinuši Lauras Madeleines darbu “Mazā Parīzes konditoreja” . Šis jūlija e-grāmatu akcijas romantiskais romāns vairākas nedēļas bija topa 1. vietā, tāpēc arī visa mēneša topa 1. vieta ir godam nopelnīta, pateicoties akcijas lasītāju aktivitātei. Ja romāna darbība norisinās Francijā, tad, šķiet, neizbēgami tai jābūt saistītai arī ar kaut ko kārdinošu un aizliegtu. Šoreiz romānā ir gan kārdinošas, krēmīgas, gaisīgas kūciņas, gan tikpat salda mīlestība, kuru neiztrūkstoši pavada arī dažādi sarežģījumi.

Jūlija populārāko e-grāmatu 2. vietā ierindojas Lizas Fenvikas jaukais romāns “Nams Kornvolā” , kas bija viens no sešiem akcijas darbiem. Arī šajā darbā mīlestību pavada skumjas, zaudējumi un nodevība, taču reizēm varoņiem ir nepieciešams izdzīvot personiskās sāpes un izzināt dzimtas likteņu līkločus, lai beigās saņemtu kaut ko vairāk nekā vienkārši mantoto namu Kornvolā.

Alesandro Bariko darbs “Zīds” jūlijā ir 3. populārākā e-grāmata. Arī šis apjomā nelielais romāns bija mēneša akcijas darbs. Tajā iekāres pilnais neiespējamās mīlas stāsts tiek izstāstīts gluži kā krāšņa tauriņa spārna vēziens – liegi, maigi, klusi un skaisti.

Savukārt jūlijā topa 4. vietu ieņem “DNS” – jauns kriminālromāns, kura autore ir Irsa Sigurdardotira. Turpinot Ziemeļvalstu detektīvstāstu tradīcijas, arī šajā darbā lasītāji aicināti sekot līdzi vizuāli tēlainam noziegumu šķetināšanas procesam, teju vai fiziski iejūtoties izmeklētāju darbā. Tiesa, šajā romānā slepkavības lieciniece ir meitenīte, kura par pieredzēto atsakās runāt, tādējādi izmeklēšanas procesu nemaz nepadarot vieglāku.

Jūlija topa 5., 6. un arī 7. vietu ieņem mēneša e-grāmatu akcijas darbi, proti, “Krodziņš “Skaistā Helēna”. Stāsts par kādu Grieķijas vasaru” , “Lea” un “Un kalni atbalsoja” . Tādējādi varam apgalvot, ka šoreiz tops ir neparasts ar to vien, ka visas sešas akcijas e-grāmatas ir starp mēneša populārākajiem darbiem. Šie darbi pierāda, ka vārds “mīlestība” gūst visdažādākās izpausmes: mīlēt var gan ikdienišķas, kādam pat nebūtiskas lietas, mīlēt var ēdienu un mūziku, un teju vai vārdos neaprakstāma mīlestība var būt starp ģimenes locekļiem.

Simonetas Anjello Hornbijas romāns “Mandeļu vācēja” ir viena no jaunākajām e-grāmatām. Jūlijā tā ieņem 8. vietu populārāko darbu topā. Lai gan romāna centrālie notikumi norisinās 20. gadsimta 60. gados Sicīlijā, brīžiem pat neticamas šķiet smagās sociālās problēmas, kuras tiek skartas, piemēram, autore attēlo sabiedrības dalījumu šķirās un mafijas varu. Iespējams, ka šī darba popularitāti nodrošina plašā sižetiskā līnija, jo to var lasīt kā vēsturisku romānu, kriminālstāstu vai romantisku darbu.

Savukārt Neles Noihausas kriminālromāns “Dzīvie un mirušie” ieņem topa 9. vietu. Vasaras karstākajā laikā e-grāmatu lasītājiem ir paticis šķetināt noziegumus, kuri pastrādāti gada skaistāko svētku laikā – Ziemassvētkos. Kāpēc kāds nogalinājis gados vecas un cienītas kundzes? Lūk, jautājums, kurš neliek mieru Noihausas darba izmeklētājiem un lasītājiem.

Annas Todas vārds neprasa komentārus, un tieši tāpat izbrīnu nerada viņas jaunākās e-grāmatas “Before. Pirms” iekļūšana populārāko darbu 10. vietā. Kādi bija Tesa un Hārdins, pirms viņi satikās? Kādi bija tie varoņi, kuriem “After” daļās netiek veltīta galvenā uzmanība? Iespējams, ka tieši šī grāmata var arī mainīt lasītāju domas par Tesu un Hārdinu.

Augusta e-grāmatu akcija norisinās ar devīzi “Atklāsim noslēpumus kopā!”. Vai arī augusta top 10 redzēsim akcijas darbu pārpilnību? Kā veiksies mēneša jaunajām e-grāmatām? Aicinām izvēlēties lieliskas e-grāmatas no Zvaigzne ABC daudzveidīgo darbu piedāvājuma un joprojām lasīt pludmalē, piemājas šūpuļtīklā vai parka zālienā!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2018. gada jūnija e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem