Grāmata, kuru nedrīkst palaist garām neviens biznesa līderis!

2018-07-18

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā grāmatu “4 izpildes disciplīnas īpaši svarīgo mērķu sasniegšanai”, ko sarakstījuši starptautiski pazīstama apmācību uzņēmuma FranklinCovey konsultanti Kriss Makčesnijs, Šons Kovejs un Džims Halings.

Šī grāmata ir nozīmīga jebkura veida un lieluma organizācijai vai uzņēmumam. Parasti organizācijā mērķus nosaka un stratēģijas izstrādā tās vadošie darbinieki. Bet vai ar to pietiek, lai mērķi tiktu sasniegti? Daudz sarežģītāk ir panākt, lai darbinieki (bieži vien liels skaits cilvēku!) ne vien piekrīt vadības lēmumiem, bet arī iesaistās to izpildē. Ikviens līderis zina, ka sasniegt patiesi aizrautīgu iesaisti un izpildi iecerētajā kvalitātē ir grūts uzdevums. Grāmata “4 izpildes disciplīnas” ietver pieredzē balstītas atziņas par to, kā panākt iesaistīšanos un izpildi. 4DX pamatā ir vienkārša un dažādos kontekstos izmantojama formula, ar kuras palīdzību uzņēmums var īstenot vissvarīgākās stratēģiskās prioritātes, turklāt to var izmantot arī personisku mērķu sasniegšanai.

4DX nav teorija. Tā ir metodika, prakšu kopums, ko daudzu gadu gaitā pārbaudījušas un noslīpējušas simtiem organizāciju un tūkstošiem komandu. Ievērojot 4 izpildes disciplīnas, gan uzņēmums, gan indivīds var sasniegt izcilus rezultātus neatkarīgi no izvirzītā mērķa. 4DX reprezentē jaunu domāšanas un darbošanās veidu, kas palīdz efektīvi darboties mūsdienu konkurences pilnajā vidē. Vienkārši sakot – grāmata, kuru nedrīkst palaist garām neviens biznesa līderis!

“4 izpildes disciplīnas” atšķiras no lielākās daļas vadībzinību grāmatu – tajā uzsvars likts uz metodikas ieviešanu praksē. Grāmata iedalīta trijās daļās, lai pakāpeniski sniegtu izpratni par 4DX un to, kā tās piemērojamas jebkurai komandai. 1. daļa iepazīstinās ar 4 izpildes disciplīnām. 2. un 3. daļā ļoti sīki izskaidrots, kā tās piemērot. Savukārt grāmatas beigās ir ne vien biežāk uzdoto jautājumu sadaļa, bet arī nodaļa, kurā izklāstīts, kā 4DX var palīdzēt sasniegt personiskus vai ar ģimeni saistītus mērķus.

Georgijs Buklovskis – Latvijas Biznesa asociācijas (BEA) līdzdibinātājs un eksperts par grāmatu raksta: “Liela daļa uzņēmumu nesasniedz vēlamos rezultātus un izaugsmi, jo viņiem nav definēts skaidrs, konkrēts un liels Mērķis vai trūkst stratēģijas tā sasniegšanai. Šī grāmata ir viena no tām, kas allaž atrodas man pa rokai. Es tajā bieži ieskatos, lai pārliecinātos, ka manis pieņemtie lēmumi ir pareizi.”

Kriss Makčesnijs (Chris McChesney) ir globālais praktiskās metodikas vadītājs FranklinCovey un viens no sākotnējiem “4 izpildes disciplīnu” izstrādātājiem.

Šons Kovejs (Sean Covey) ir FranklinCovey globālo risinājumu un partnerības viceprezidents un metodoloģijas izstrādātājs, praktizētājs un popularizētājs.

Džims Halings ir FranklinCovey četru izpildes disciplīnu vadošais konsultants un atbild par 4DX metodoloģiju, mācīšanas metodēm un pasniegšanas kvalitāti visā pasaulē.

No angļu valodas tulkojuši Jānis Barons un Ilze Vācere.

Iesaki draugiem