E-grāmatu TOP 10, 2018. gada maijs

2018-06-04

Kad aizvadīts ir ļoti saulains un silts maijs, ir laiks atskatīties uz Zvaigzne ABC populārākajām e-grāmatām pagājušajā mēnesī. Tiesa, e-grāmatām un lasīšanai nācies “sacensties” ar sportiskām aktivitātēm, dārza darbiem, eksāmenu un skolas noslēguma darbiem, taču apkopojums par top 10 darbiem liecina par to, ka lasīti ir gan maija e-grāmatu akcijas darbi, gan jaunākās e-grāmatas.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Maijā pārliecinošo 1. vietu ieņem Džesijas Nollas darbs “Laimīgā meitene” . To lasītājiem piedāvājām mēneša akcijā kopā ar vēl pieciem citiem autoru debijas darbiem, bet tieši “Laimīgā meitene” ir guvusi lielāko ievērību. Iespējams, ka šī darba veiksmes atslēga slēpjas faktā, ka sižets ir interesants gan romantisko, gan spriedzes darbu cienītājiem. Reizēm aiz perfektās dzīves maskas var slēpties baisi un rūpīgi glabāti noslēpumi, taču arī tie var nākt gaismā, tāpēc lasītājiem kopā ar romāna galveno varoni jārod atbildes uz jautājumu: kā veidot jēgpilnu dzīvi, kad maskas krīt?

Dāņu rakstnieka Jusi Adlera-Olsena vārds neprasa komentārus, tāpēc arī viņa jaunākais latviski izdotais darbs “Bez robežām” strauji iekaroja e-grāmatu lasītāju sirdis, maijā ieņemot 2. vietu. Šī jau ir sestā grāmata, kurā Q nodaļas vadītājam Karlam Merkam nākas šķetināt noziegumus, taču šoreiz jāatgriežas pagātnē, analizējot 17 gadus senus notikumus.

Maija e-grāmatu topā 3. vietu ieņem Rutas Vēras darbs “Tumšā, tumšā mežā” , kas arī bija mēneša akcijas piedāvājumā. Autore radījusi spriedzes pilnu atmosfēru šķietami jauka notikuma – vecmeitas ballītes – priekšvakarā, sapulcinot draugus, ar kuriem attiecības pārtrūkušas pirms vairākiem gadiem. Kāds ir patiesais topošās līgavas iemesls šādai rīcībai? Kāda ir sapulcināto draugu loma līgavas dzīvē un šajā pasākumā? Baiss un aizraujošs – tāds ir šis detektīvs.

Latviešu lasītāju aizraušanos ar detektīvromāniem apliecina arī pagājušā mēneša 4. vietas ieguvējs – Roberta Galbraita darbs “Zīdtārpiņš” . Privātdetektīva Kormorana Straika un viņa asistentes Robinas Ellakotas asais prāts jāliek lietā, izmeklējot kāda rakstnieka pazušanu. Visai drīz atklājas, ka ne viens vien ir vēlējies Ouena Kvaina nāvi, tāpēc aizdomās turamo skaits ir visai prāvs.

Itāļu rakstniece Kristina Kaboni ar savu debijas romānu “Smaržu noslēpums” ir iekļuvusi maija e-grāmatu topa 5. vietā. Šis darbs lieliski iederējās maija noskaņā, kad gaisā virmoja ceriņu, ābeļu, ievu reibinošās smaržas un siltie vakari vedināt vedināja baudīt kādu romantisku lasāmvielu.

Savukārt 6. vietu ieņem rakstnieku duets ar pseidonīmu Ēriks Aksls Sunds un apjomīgo trilleri “Kraukļu meitene” . Šis ir romāns, kurš uzdos daudzus jautājumus un liks apšaubīt to, cik labi pazīstam savus ģimenes locekļus, draugus, kolēģus. Vardarbības atainojumi lasītājiem var izraisīt teju vai fizisku nelabumu, un lasīšanas laikā tā vien gribēsies iejaukties varoņu dzīvēs, lai pārrautu nemitīgās šausmu ainas.

Pavisam cita noskaņa pavērsies, lasot vienu no jaunākajām e-grāmatām – Anjas Jonuleitas romānu “Ābolu smarža” . Šī e-grāmata maijā ir ierindojusies topa 7. vietā. Lasītāji ir aicināti doties līdzi grāmatas varonei Hannai, kura atrod tantes sen rakstītās vēstules, un tādējādi sāk šķetināt rūpīgi glabātos noslēpumus. Šī e-grāmata ir viena no skaistākajām, ko izlasīt šajā vasarā.

Arī Lūsindas Railijas vārds un rakstības stils ir labi pazīstams latviešu lasītājiem. Pagājušajā mēnesī viņas jaunākais latviski izdotais darbs “Pērļu māsa. Seses stāsts” ir ieņēmis 8. vietu. To lasot, lasītāji ceļos līdzi Sesei no drēgnās Lielbritānijas uz eksotisko Austrāliju un Taizemi, lai atrastu to, pēc kā romāna varone tik ļoti ilgojas – mājas un sirdsmieru.

Katrīnas Teilores jaunākā e-grāmata “Pļavas ziedu vasara” maija e-grāmatu topā ieņem 9. vietu, ierindojoties starp šīs vasaras romantiskajiem darbiem. Šajā romānā galvenās varones satiekas pēc sešpadsmit gadiem, kuru laikā draudzenēm ir izveidojušās diezgan atšķirīgas dzīves, taču abas jūtas nomāktas. Kā trīs nedēļu laikā attīstīsies notikumi, kad draudzenes nolems apmainīties ar savām mājām?

Visbeidzot maija e-grāmatu topa noslēdzošo 10. vietu ieņem kriminālromānu lielmeistara Jū Nesbē darbs “Slāpes” . Jaunas sievietes slepkavība un daži neievēroti sīkumi policijas šefam Harijam Holam liek lauzt doto solījumu nepiedalīties noziegumu izmeklēšanā, lai kārtējais sērijveida slepkava saņemtu pelnīto sodu.

Jūnijs ir sācies gan ar skaisti vasarīgu laiku, gan ar jaunām e-grāmatām, gan ar e-grāmatu akciju, kuras devīze šoreiz ir “Caur smiekliem un asarām par dzīvi”. Kā izskatīsies populārāko e-grāmatu tops pēc mēneša? Aicinām izvēlēties kāroto e-grāmatu ikvienam lasītājam un pavadīt jaukus brīžus kopā ar lielisku lasāmvielu!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2018. gada aprīļa e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem