E-grāmatu TOP 10, 2018. gada marts

2018-04-05

Marts – pavasara sākuma mēnesis. Tiesa, Latvijā šis marts nevēstīja par pavasara sākumu, jo daudzviet sprēgāja sals un zemi klāja sniega kārta. Kā padrūmie laikapstākļi ietekmējuši e-grāmatu lasīšanu? Vai jaunās e-grāmatas lasītāji ir pamanījuši? Lūk, tūlīt iepazīstināsim ar Zvaigzne ABC desmit populārākajām e-grāmatām martā!

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Iespējams, ka e-grāmatu cienītāji, kuri regulāri seko līdzi nedēļas populārāko e-grāmatu topam, jau var iedomāties, ka 1. vietu nemainīgi ir saglabājusi Karīnas Račko otrā grāmata “Debesis pelnos” . Tiesa, šīs autores debijas romāns “Saplēstās mežģīnes” mēneša laikā ir pakāpies vienu vietu augstāk un ieņem marta topa 3. vietu. Abu romānu atrašanās mēneša topā liecina par to, ka erotiskais žanrs nebūt nav apnicis. Lasītāju ziņā paliek salīdzināt, kurš no darbiem šķiet aizraujošāks.

Nemainīgi martā 2. vietu ir saglabājis arī Jū Nesbē darbs “Slāpes” . Harijs Hols ir viens no iecienītākajiem izmeklētājiem, un viņa gaitām turpina sekot lasītāju tūkstoši visā pasaulē.

Martā norisinājās e-grāmatu akcija, kuras laikā aicinājām doties piedzīvojumos ar sešiem aizraujošiem darbiem. Apkopojot populārākās e-grāmatas, varam secināt, ka trīs no darbiem ir iekļuvuši mēneša topā, turklāt ieņem trīs vietas pēc kārtas. Martā 4. vietā ir Eudžena O. Kiroviča kriminālromāns “Spoguļu grāmata” , kas lasītājiem liek apšaubīt atmiņas uzticamību. Savukārt rakstnieces Janas Vagneres romāns “Vongezers” lasītājus ved tālā, bīstamā ceļojumā, kas patiesībā ir bēgšana no nāvējoša vīrusa skarta reģiona. Šī e-grāmata martā ir bijusi piektā populārākā. Romantisko darbu cienītāji 6. vietā ir ierindojuši Sāras Larkas romānu “Tūkstoš avotu sala” , kas lasītājus aizved tālos ceļojumos uz 18. gadsimtu.

Interesanti, ka populārāko e-grāmatu sarakstu turpina marta jaunie darbi. Lasītāju iecienītā Lūsindas Railijas “Septiņu māsu” cikla ceturtā grāmata “Pērļu māsa. Seses stāsts” topā ieņem 7. vietu. Šajā romānā lasītājs varēs izsekot līdzi Seses pagātnes izzināšanai tādās eksotiskās valstīs kā Austrālija un Taizeme. Pagātnes noslēpumus nākas šķetināt arī Džesikas Nollas romāna “Laimīgā meitene” varonei Anijai. Kas patiesībā slēpjas aiz laimīgās meitenes stāsta un bravūras? Un kas notiek, kad ārējā spozme gluži kā kāršu namiņš draud sabrukt? Šī e-grāmata martā ir bijusi 8. populārākā. Skandināvijas valstu kriminālromānu popularitāti apliecina Kamillas Grebes darba “Ledus zem viņas kājām” atrašanās marta e-grāmatu topa 9. vietā. Atkārtojas brutāli noziegumi, kurus e-grāmatas lasītāji ir aicināti šķetināt kopā ar izmeklētājiem. Marta populārāko darbu desmitnieku noslēdz “Zīdtārpiņš” – detektīvromāns, kuru populārā Dž. K. Roulinga raksta ar pseidonīmu Roberts Galbraits. Šis ir otrais darbs, kurā savas detektīva prasmes lietā liek Kormorons Straiks un viņa asistente Robina Ellakota, šoreiz atrisinot rakstnieka Ouena Kvaina slepkavības lietu.

Aprīlis ir atnācis gan ar e-grāmatu akciju, kurā piedāvājam sešus biogrāfiskus darbus, gan ar jaunām e-grāmatām. Maija sākumā uzzināsim, kuras e-grāmatas lasītāji būs iecienījuši šomēnes, tāpēc vēlam ieskatīties Zvaigzne ABC mājaslapā aktuālajos piedāvājumos, kā arī sekot līdzi informācijai mūsu sociālajos tīklos @eGramatasRuna (Twitter) un @iZvaigzne_insta (Instagram). Jauku lasīšanu!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2018. gada februāra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem