E-grāmatu TOP 10, 2018. gada februāris

2018-03-02

Tradicionāli februāris ir viens no ražīgākajiem grāmatu mēnešiem, jo daudz jaunu darbu tiek sagatavoti tieši pirms Latvijas Grāmatu svētkiem. Jo vairāk ir jauno drukāto grāmatu, jo vairāk arī e-grāmatu, un tā nu šajā februārī Zvaigzne ABC e-grāmatu klāstu papildināja 23 jauni e-izdevumi. Kā jaunās e-grāmatas ir “sadzīvojušas” ar februāra e-grāmatu akcijas “Mīlestība saldā un skarbā…” darbiem? Aplūkosim desmit populārākās e-grāmatas Zvaigzne ABC mājaslapā pagājušajā mēnesī!

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Šķiet, ka vien retais šaubījās, ka Karīnas Račko otrais romāns “Debesis pelnos” varētu nebūt topa 1. vietā. Lasītājus joprojām interesē pašmāju autores erotiskie darbi, ko apliecina Račko debijas romāna “Saplēstās mežģīnes” 4. vieta februāra topā. Šajos romānos mainās varoņi, viņu pārstāvētās vides, notikumi, attiecību atainojums, taču nemainīga ir vēlēšanās mīlēt un būt mīlētiem. Vai “Debesis pelnos” ir sagaidāma līdzīga atrašanās populārāko grāmatu topos rādīs tuvākie mēneši, bet mēs aicinām katru e-grāmatu lasītāju pašu pārliecināties, kādas ir abu darbu atšķirības.

Pārsteigumu nesagādā arī februāra topa 2. vietas ieguvējs – Jū Nesbē darbs “Slāpes” . Nesbē cienītāji, lasot šo e-grāmatu, teju vai fiziski izdzīvos tajā aprakstīto asiņaino notikumu gaitu, kā arī sekos līdzi nepārspējamā policista Harija Hola prasmei atrisināt sērijveida slepkavību mīklu. Šoreiz stāstā daudz tiks runāts arī par vampīriem.

Februāra e-grāmatu akcijas vispopulārākais darbs “Septiņas vēstules no Parīzes” ieņem topa 3. vietu. Tā autore Samanta Verāna radījusi mīlestības stāstu, kas vēsta par atkalsatikšanos pēc divdesmit gadiem. Tajā vieta ir gan romantikai, gan arī dažam labam pārpratumam.

Savukārt vēl trīs februāra akcijas darbi ieņēmuši no 5. līdz 7. vietai populārāko e-grāmatu sarakstā. Mārgaretas Atvudas sarakstītā distopija “Sirds mirst pēdējā” ir 5. vietā; Dženiferas Klementas emocionālais darbs “Lūgšanas par nolaupītajām” atrodas 6. vietā; Tomasa Glaviniča e-grāmata “Lielākais brīnums” – 7. vietā. Iespējams, ka šos trīs žanru ziņā atšķirīgos darbus vieno tieši nepieciešamība pēc dzīvesgudra lasītāja, kuru saista lēni baudāma, pārdomas raisoša literatūra.

Šarlote Linka arī ir lasītājiem zināma un iemīļota autore, kuras darbi tiek ļoti gaidīti un kļūst populāri uzreiz pēc publicēšanas. Februārī autores jaunākā latviešu valodā pieejamā e-grāmata “Izvēle” ir ieguvusi topa 8. vietu. Šajā darbā lasītājiem nākas sekot līdzi notikumiem, kurus izraisa nejaušība pēc nejaušības.

Februārī e-grāmatu topa 9. vietā ir arī nesen izdotais Dinas Džeferisas darbs “Tējas plantatora sieva” . Tajā aprakstītie notikumi saistījuši romantisko un vēsturisko romānu cienītājus. Kādas emocijas pavada jaunu sievieti, sākot dzīvi svešajā, bet eksotiski skaistajā Ceilonā? Romāns neliek vilties arī tiem lasītājiem, kuriem patīk izprast dažādo kultūru atšķirības.

Savukārt topa 10. vietā ir “Meitene, kas meklēja savu ēnu” – Dāvida Lāgerkranca turpinājums Stīga Lārsona sāktajai Millennium sērijai. Līsbete Salandere un Mīkaels Blumkvists piektajā sērijas darbā turpina iepriecināt lasītājus ar spraigu notikumu virzību, turklāt romāna izskaņā tiks atklāts arī pūķa tetovējuma noslēpums.

Februārī Apple iBooks lietotnē trīs populārākās Zvaigzne ABC e-grāmatas ir bijušas Karīnas Račko "Debesis pelnos" un "Saplēstās mežģīnes", kā arī Jū Nesbē "Slāpes".

Kāds būs populārāko e-grāmatu tops martā? Vai vienlīdz stabili līdzās jaunajiem ierindosies marta e-grāmatu akcijas darbi? Varbūt pavasara skolēnu brīvdienu nedēļa būs pietiekams iemesls, lai mēneša topā ienāktu kāda skolēnu iecienīta e-grāmata? To uzzināsim aprīļa sākumā, taču līdz tam aicinām ikvienu e-grāmatu cienītāju sekot līdzi jaunumiem mūsu sociālo tīklu kontos (@eGramatasRuna Twitter un @iZvaigzne_insta Instagram). Sagaidīsim pavasari kopā ar jaukām e-grāmatām!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2018. gada janvāra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem