E-grāmatu TOP 10, 2018. gada janvāris

2018-02-05

Šķiet, ka nupat, nupat visiem paziņām vēlējām laimīgu Jauno gadu, bet nu jau pagājis gada pirmais mēnesis. Janvārī e-grāmatu cienītāji saņēma 13 jaunus izdevumus Zvaigzne ABC mājaslapā, kā arī norisinājās nedaudz neparastāka e-grāmatu akcija, tāpēc laiks apkopot, kuri ir vispopulārākie desmit darbi.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Šī e-grāmata ir stabila topa līdere kopš publicēšanas brīža septembra nogalē. Tā ieņēmusi 1. vietu oktobra, novembra un arī decembra topos. Taču ar to nav bijis gana! Tā ir tik iecienīta, ka spējusi iekarot visa 2017. gada topa 1. vietu. Vai ir kāds e-grāmatu lasītājs, kurš šaubās, ka arī janvārī Karīnas Račko erotiskais debijas darbs “Saplēstās mežģīnes” varētu nebūt topa 1. vietā? Iespējams, ka šo darbu jau pavisam drīz nomainīs autores otrais romāns “Debesis pelnos” , kura izdošana gaidāma tuvākajās nedēļās.

Janvārī divpadsimt dienu laikā īstenojām e-grāmatu akciju, kuras ietvaros katru dienu kādam īpašam 2017. gadā publicētam darbam bija 50 % atlaide. Šī akcija ieguva ļoti lielu e-grāmatu lasītāju atsaucību, tāpēc nav pārsteigums, ka arī janvāra topā ir vairāki no šīs akcijas darbiem. Vispopulārākais no šīs akcijas darbiem ir ierindojies 2. vietā, un tas ir Stīvena Kinga romāns “Tas. 1. grāmata” . Darbu pamatoti uzskata par vienu no ievērojamākajiem 20. gadsimta literārajiem sacerējumiem, kas lasītājam caur šausmu un ļaunuma pasauli ļauj izdzīvot un pārvarēt savas bailes.

Arī topa 3. vietā ierindojies pagājušā mēneša akcijas darbs. Sofi Oksanenas “Norma” atklāj jaunu šķautni rakstnieces daiļradē. Romānā saskatāmas drāmas un kriminālromāna iezīmes, kurā galvenā varone šķetina savas ģimenes noslēpumus uz skaistumkopšanas industrijas tumšāko aizkulišu fona.

Janvārī ceturtā populārākā e-grāmata “Trešdienu klubs” arī pārstāv Somijas rakstnieku radošo veikumu. Šells Vesto tajā savijis vēsturisku vēstījumu ar kriminālromāna intrigu. Romānā jūtami Otrā pasaules kara priekšvēstneši, taču vienlaikus šis ir arī stāsts par cilvēku dzīvi, sapņiem un cerībām.

Erotiskās literatūras cienītāji L. S. Hiltones darbu “Maestra” ir izvirzījuši janvāra topa 5. vietā. Šis nebūt nav viegls, sapņains un cerību pilns attiecību stāsts. Gluži pretēji – “Maestrā” erotiskās ainas savijas ar trillera elementiem.

Viena no janvārī pubicētajām jaunajām e-grāmatām – Dinas Džeferisas “Tējas plantatora sieva” – ir mēneša topa augstajā 6. vietā. Šis darbs saista lasītājus, kuriem patīk vēsturiski fakti kopā ar romantisku attiecību stāstiem. Kāda ir jaunas sievietes dzīve Ceilonā 20. gadsimta sākumā?

Arī Mērijas Simses “Mīlestības un gramatikas likumi” ir romantisku attiecību e-grāmata, kas janvārī ieņēmusi topa 7. vietu, taču šajā darbā atainota mūsdienu vide. Kuru izvēlēsies sieviete, sastopot veiksmīgu jaunības dienu pielūdzēju un vienkārši jauku vietējā ciema puisi?

Kristofa Onodibio romāns “Ienirt” ir janvāra e-grāmatu topa 8. vietā. Šo pamatoti dēvē par vienu no poētiskākajiem 21. gadsimta attiecību stāstiem. Onodibio kā prasmīgs mākslinieks ar smalku otu ir portretējis gan mūsu laikmeta seju, gan galveno varoņu attiecības, uzdodot jautājumu: vai mūsdienās mīlestība vispār ir iespējama?

Mīlestība, kuru romānā “Mūžam Tavs” attēlo Daniels Glatauers, sākotnēji ir ideālu attiecību paraugstunda. Taču ko darīt, kad nemitīgie mīlestības apliecinājumi kļūst pārāk uzstājīgi, kaitinoši? Ir tikai viens solis no mūžīgas mīlestības un solījumiem līdz trillera sižetam. Šī e-grāmata janvārī ieņem 9. vietu.

Populārāko e-grāmatu sarakstu janvārī noslēdz Antonija Ferdinanda Osendovska dēku stāsts “Cilvēku, zvēru un dievu zemē” . Autors spilgti attēlo paša pieredzēto, bēgot no boļševikiem cauri Centrālajai Āzijai 1919.–1920. gadā. Šajā darbā netrūkst skarbu piedzīvojumu stāstu, asprātīgu dialogu un pārsteidzošu sižeta pavērsienu.

Vai februāra e-grāmatu akcijas darbi arī spēs iekarot mēneša populārāko darbu topu? Varbūt tajā būs tikai jaunākie darbi? E-grāmatu lasītāju iecienītāko lasāmvielu apkoposim marta sākumā, taču līdz tam laikam ikvienu aicinām sekot līdzi mūsu aktualitātēm sociālajos tīklos Twitter (@egramatasruna) un Instagram (@iZvaigzne_insta). Lai gada īsākais mēnesis paiet kopā ar aizraujošām e-grāmatām!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2017. gada decembra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem