E-grāmatu TOP 10, 2017. gada novembris

2017-12-04

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā novembrī.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Ir sācies gada pēdējais mēnesis, bet tas nozīmē, ka arvien vairāk laika pavadām, domājot par svētkiem un dāvanām. Kāds e-grāmatu lasītājiem ir bijis novembris, kuru ne viens vien aizvadījām #lasilatviešus zīmē? Laiks atskatīties uz Apgāda Zvaigzne ABC populārākajām e-grāmatām novembrī!

Jāsaka, ka novembrī ritēja sīva cīņa starp pirmo trīs vietu ieguvējām, tomēr arī novembrī populārākās e-grāmatas gods pienākas Karīnas Račko erotiskajam debijas darbam “Saplēstās mežģīnes” . Autore sociālajos tīklos jau paziņojusi, ka ir uzrakstīts arī otrais romāns, kura izdošana plānota pavasarī, tāpēc līdz tam laikam ikvienam pašam ir iespēja uzzināt, kā īsti norisinājās romāna galveno varoņu Ketlīnas un Džonatana kaislīgo attiecību stāsts.

Novembrī populārāko e-grāmatu topā 2. vietu ieņēma Dāvida Lāgerkranca turpinājums Stīga Lārsona aizsāktajai Millennium sērijai. Pie lasītājiem ir devusies jau sērijas piektā daļa “Meitene, kas meklēja savu ēnu” . Līsbetas Salanderes un Mīkaela Blumkvista šķetinātie mīklainie notikumi turpinās ar jaunu sparu, turklāt lasītājus gaida arī atminējums pūķa tetovējumam (jo atceramies, ka sērijas pirmā daļa saucas “Meitene ar pūķa tetovējumu” ).

Savukārt godpilnajā 3. vietā ir ierindojies vēl viens detektīvromāns, proti, Roberta Galbraita sarakstītais “Dzeguzes sauciens” . Apveltīts ar klasiskām angļu detektīva iezīmēm, “Dzeguzes sauciens” lasītāju ieved šķietami spožajā šovbiznesa vidē, taču ikviens labi zina, ka ne viss ir zelts, kas spoži spīd. Par to pārliecināsies arī e-grāmatas lasītāji, nokļūstot melu, atkarību un krāpniecības vidē.

Čārlza Mārtina sarakstītā e-grāmata “Kalns starp mums” nav jaunums, taču tā novembrī ieņem 4. vietu. Darbs ir gana romantisks un smeldzīgs, tomēr lieliski iederas rudenīgās lasāmvielas sarakstā, kad tā vien vēlamies siltāk sasegties un ļauties citu emocijām.

Līdzīgi varētu raksturot arī Barbaras Teiloras Bredfordas darbu “Kavendonas sievietes” , kas ir triloģijas otrā daļa. Novembrī šī e-grāmata ir bijusi piektā populārākā. Ingemu un Svonnu dzimtas savij vēl ciešākas saiknes, laulību noslēdzot Čārlzam Ingemam un Šarlotei Svonnai. Taču kāpēc tieši Svonnu sievietēm ir tik liela loma Kavendonas nama ikdienā? Interesanti, ka novembrī šīs triloģijas pirmā daļa “Kavendonas nams” ieņem populārāko darbu topa 9. vietu.

Nav pārsteigums, ka novembra nogalē publicētā Annas Todas After sērijas ceturtā daļa “Laimīgi mūžu mūžos” strauji iekaroja topa 6. vietu. Vai Tesas un Hārdina saspringtās attiecības reiz varētu ritēt mierīgāk? Vai varoņi iemācīsies cienīt viens otru un apvaldīt savus iekšējos dēmonus? Pavisam noteikti gan ir skaidrs, ka katram After sērijas fanam būs mazliet skumji, izlasot pēdējo daļu un šķiroties uz kādu laiku no darba varoņiem.

Savukārt novembra e-grāmatu topā 7. vietu ieņem Sillas un Rolfa Berjlindu kopdarbs “Šūpuļdziesma” . Kritiķi atzīst, ka šis ir autoru līdz šim skarbākais sarakstītais kriminālromāns, atklājot biedējošus apkārtējās sabiedrības noslēpumus un realitāti, par kuru varam tikai attāli nojaust.

Novembrī norisinājās e-grāmatu akcija, kuras ietvaros piedāvājām desmit latviešu autoru darbus ar 50 % atlaidi. Liels prieks ir par Jāņa Lejiņa e-grāmatas “Vīrieša sirds” ieņemto 8. vietu topā. Romāna notikumi aizsākas pirms Otrā pasaules kara, taču vietumis stāstā laiks ir izplūdis jēdziens.

Pagājušā mēneša populārāko e-grāmatu pirmo desmitnieku noslēdz Šarlotes Lūkasas romāns “Tavs ideālais gads” . Zīmīga sakritība: 1. vietu un 10. vietu ieguvušajos darbos galvenā varoņa vārds ir Džonatans, turklāt arī Lūkasas attēlotais varonis ir veiksmīgs uzņēmējs, finansiāli pārticis vīrietis, kuru par savu sapni dēvētu ne viena vien sieviete. Tiesa, ar to arī abu darbu līdzība beidzas. Grāmatas “Tavs ideālais gads” autore aicina ikvienu lasītāju ne tikai izbaudīt romantisko stāstu, bet arī pārdomāt, vai darām to, kas mums sagādā prieku.

Decembris ir sācies ar jaunu e-grāmatu klāstu. Ko lasīsim starp dāvanu saiņošanu un svētku mielastu gatavošanu? Vai trilleru un detektīvromānu popularitāti apsteigs romantiskie un pārdomas rosinošie darbi? To uzzināsim 2018. gada sākumā, taču līdz tam laikam aicinām sekot līdzi arī @egramatasruna sociālo tīklu kontiem, kuros katru dienu ievietojam vienu citātu no kāda īpaša 2017. gadā publicēta darba. Lai jauks svētku gaidīšanas laiks kopā ar e-grāmatām!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2017. gada oktobra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem