E-grāmatu TOP 10, 2017. gada oktobris

2017-11-03

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā oktobrī.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Straujiem soļiem ir pagājis rudenīgais oktobris ar pirmo sniegu, tumšākiem vakariem un skolēnu brīvlaiku. Beidzies kompotu un ievārījumu gatavošanas laiks. Mazāk laika pavadām brīvā dabā, tās vietā izvēloties omulīgu saritināšanos zem siltas segas vai karstu dzērienu baudīšanu. Taču nemainīga ir lasītāju uzticība e-grāmatām, un tieši oktobra populārāko darbu sakarā varam apgalvot, ka piekritēji ir gan pavisam jaunām e-grāmatām, gan mēneša akcijā piedāvātajiem darbiem.

Regulārajiem iknedēļas topa sekotājiem nebūs pārsteigums, ka arī visa mēneša topā 1. vietu ieņem latviešu autores Karīnas Račko erotiskais debijas romāns “Saplēstās mežģīnes” . Šis nokaitētas spriedzes pilnais attiecību mikslis starp e-grāmatas galvenajiem varoņiem Ketlīnu un Džonatanu ir licis straujāk sisties ne viena vien lasītāja sirdspukstiem. Nav noliedzams, ka romānā ir arī teju vai detektīvžanra cienīgas ainas, lasītāju turot neziņā par notikumu pavērsieniem. Šobrīd e-grāmata “Saplēstās mežģīnes” pretendē arī būt starp visa 2017. gada populārākajiem darbiem.

Tikpat liels prieks ir par Roberta Galbraita e-grāmatas “Dzeguzes sauciens” atrašanos oktobra topa 2. vietā uzreiz pēc darba publicēšanas. Šo var nosaukt par mūsdienīgu detektīvu risināto problēmu ziņā, taču ar angļu klasiskā detektīvžanra elementiem. Jāatzīmē, ka zem Roberta Galbraita pseidonīma slēpjas populārā rakstniece Dž. K. Roulinga, bet šo darbu latviešu valodā ir tulkojusi Silvija Brice.

Arī oktobra topa 3. vietu ieņem mēneša jaunais darbs, proti, Lūsindas Railijas romantiskais stāsts “Olīvkoks” . Šajā e-grāmatā lasītājs dodas uz Kipru, lai sekotu līdzi galvenās varones Helēnas dzīves pavērsieniem, kuros iesaistīta gan viņas ģimene, gan jaunības dienu sirdsāķītis.

Savukārt nākamās oktobra topa trīs vietas ieņem darbi, kurus piedāvājām mēneša akcijas ietvaros. Populārākais akcijas darbs, ieņemot 4. vietu, ir Jū Nesbē sarakstītais lieliskais trilleris “Dēls” . Šajā romānā galvenais varonis Sonijs vēlas atriebt sava tēva nāvi, taču viņam ir gana daudz noslēpumu un līdzcilvēku, kuri vēlētos viņa paša nāvi.

Mēneša topā 5. vietā ir Paulas Hokinsas darbs “Meitene vilcienā” , kuru arī ir iecienījuši kvalitatīvu trilleru lasītāji. Kritiķi pat ir nodēvējuši šo grāmatu par Alfreda Hičkoka mākslas cienīgu darbu mūsdienu lasītājiem, jo autorei izdevies radīt vizuāli spilgtus un spriedzes pilnus notikumu pavērsienus.

Godpilno 6. vietu oktobra topā ieņem Šarlotes Betsas sarakstītā “Garšvielu tirgotāja sieva” . Tajā lasītāji ceļo pagātnē uz 17. gadsimta Londonu, kuru nopostījis Lielais ugunsgrēks. Kā veidojas romāna galvenās varones Keitas dzīve ne tikai pēc ugunsgrēka, bet arī pēc vīra nāves?

B. A. Parisas e-grāmata “Aiz slēgtām durvīm” ierindojas oktobra topa 7. vietā. Arī šis ir trilleris, kurā aiz idilliskā laulātā pāra maskas slēpjas nāvējošas attiecības ar šķietami neiespējamo atrisinājumu. Kam ir jānotiek, lai maskas kristu? Šis ir romāns, kuru nebūs viegli nolikt malā puslasītu.

Savukārt Elenas Ferrantes Neapoles cikla noslēdzošā daļa “Pazudušais bērns” pagājušajā mēnesī ieņem 8. populārākās e-grāmatas vietu. Par Ferrantes kā autores noslēpumainību un viņas darbu fenomenu ir gana runāts, taču nav noliedzams, ka Ferrantei ir izdevies iekarot daudzu lasītāju simpātijas, un nereti pat dzirdēts, ka lasītāji vilcinās izlasīt tetraloģijas noslēgumu, lai nebūtu jāšķiras no romāna varoņiem.

Oktobra e-grāmatu topā 9. vietu ieņem pavisam cita žanra darbs – Stīvena Kinga pasaulslavenais “Tas. 1. grāmata” , kas ierindojama starp šausmu literatūras pērlēm. Kas ir ļaunumu nesošais Tas un kā ar To tikt galā? Vai atrisinājums var būt tik viegls kā savu baiļu pārvarēšana?

Mēneša populārāko darbu desmitnieku noslēdz Kristofa Onodibio attiecību romāns “Ienirt” – tēva vēstījums dēlam par dzīvi un mīlestību laikmetā, kad mīlēt kļūst arvien grūtāk. E-grāmata patiks pārdomu literatūras cienītājiem.

Tie e-grāmatu lasītāji, kuri izmanto Apple iBooks lietotni, oktobrī par populārākajiem darbiem atzinuši Karīnas Račko “Saplēstās mežģīnes”, Roberta Galbraita “Dzeguzes saucienu” un P. A. Parisas “Aiz slēgtām durvīm”.

Kā mainīsies populārāko e-grāmatu izvietojums novembra topā un vai mēneša jaunajiem darbiem izdosies to iekarot? Atgādinām, ka novembrī norisinās latviešu autoru e-grāmatu akcija , tāpēc turam īkšķus, lai arī kāds no šiem darbiem ierindojas starp lasītākajiem.

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2017. gada septembra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem