Tiešsaistes papildmateriāli fizikā vidusskolai

2019-02-01

Zvaigzne ABC piedāvā apjomīgu klāstu ar fizikas papildmateriāliem, kuru autori ir viens no Latvijas centralizēto eksāmenu fizikā veidotājiem Austris Cābelis un RTU sagatavošanas kursu fizikā vadītāja Loreta Juškaite.

Tiešsaistes materiāli paredzēti, lai nostiprinātu un pārbaudītu zināšanas pēc temata apguves, kā arī gatavojoties eksāmeniem vai pārbaudes darbiem. Materiāli noderēs arī tiem fizikas kursu studentiem, kuriem nepieciešams uzlabot zināšanas kādā tematā. Visiem šiem materiāliem šobrīd ir iepazīšanās cena – tikai 1,99 € par viena materiāla abonēšanu uz gadu.

Sērijas “Atkārto vidusskolas fizikas kursu” materiāli satur konspektīvu izziņas daļu, dažādus mācību uzdevumus zināšanu nostiprināšanai, testus, papildināmus uzdevumu risinājumus, kā arī uzdevumus patstāvīgai risināšanai bez izvērsta skaidrojuma, taču ar atbildēm. Sērija ar pozitīviem rezultātiem aprobēta pilotprojektā, kurā piedalījās 41 skolotājs. Jāatzīmē, ka šos materiālus ir visērtāk lietot datorā vai planšetdatorā.

Izdoti materiāli, kas aptver 10. un 11. klases fizikas kursu, bet šobrīd izstrādē ir arī septiņi temati no 12. klases kursa.

10. klase:

11. klase:

12. klase:

Sērijā “Tiešsaistes testi fizikā 12. klasei” ietverti tematiski testu krājumi, kas ļauj ērtā un vienkāršā veidā pārbaudīt zināšanas par svarīgākajām sakarībām un jēdzieniem fizikas kursā. Katrs testu krājums satur vairākus testus par apakštēmām (katrā ir 10–30 jautājumi), kā arī vienu kopsavilkuma testu, kas piedāvās 10 nejauši izvēlētus jautājumus par visu tematu. Šīs sērijas materiāli ērti lietojami gan viedtālrunī, gan planšetdatorā, gan datorā.

Sērijā šobrīd var iegādāties šādus materiālus:

Tek izstrādātas sērijas “Tiešsaistes testi fizikā 11. klasei” un “Tiešsaistes testi fizikā 10. klasei”.

Materiālu izmantošana ir ļoti ērta – viss, kas nepieciešams, ir internets un dators, planšetdators vai viedtālrunis (tikai testiem). Nav vajadzīga specializēta papildus programmatūra, jo materiāls atrodas Māconī, kam var piekļūt caur jebkuru interneta pārlūku, atverot savu lietotāja kontu adresē maconis.zvaigzne.lv . Līdz ar to materiālu var izmantot no jebkuras vietas – gan skolā, gan mājās. Skolēna paveiktais saglabājas, kas noder gan pašrefleksijai vai iesākta darba turpināšanai, gan arī skolotājam ir iespēja aplūkot, salīdzināt un novērtēt skolēnu veikumu.

Izglītības iestādes var veikt šo materiālu abonēšanu gan skolotājiem, gan skolēniem. Skolas pārstāvim (parasti – bibliotekāram) jāveic materiālu pasūtījums Zvaigzne ABC mājaslapā www.zvaigzne.lv , norādot precīzo katra materiāla lietotāju skaitu. Pēc apmaksas saņemšanas Zvaigzne ABC pārstāvis sazināsies ar pasūtījuma veicēju (nepieciešamības gadījumā – arī skolotāju), lai informētu par tālāko darbu ar iegādāto materiālu.

Šos materiālus var arī iegādāties un izmantot individuāli, šādā gadījumā skolēnam vai skolotājam pašam jāizveido savs Mācoņa lietotāja konts adresē maconis.zvaigzne.lv .

Šeit var uzzināt vairāk par to, kā iegādāties un lietot Mācoņa materiālus!

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūdzam rakstīt uz e-pastu info@izvaigzne.lv vai zvanīt darba dienās pa tālruni 67350773.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem