E-grāmatu TOP 10, 2017. gada augusts

2017-09-03

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Sākoties septembrim, ir laiks atskatīties uz augustā e-grāmatu lasītāju iecienītākajiem darbiem. Ar lielu prieku varam paziņot, ka starp desmit populārākajiem darbiem ir gan jaunākie darbi, gan arī e-grāmatas, kuras piedāvājām augusta e-grāmatu akcijā.

Šķiet, ka viena no 2017. gada sensācijām būs B. A. Parisas grāmata “Aiz slēgtām durvīm” , jo šis psiholoģiskais trilleris ieņem augusta topa 1. vietu nepilnu duvu nedēļu laikā kopš publicēšanas. Romāns vēsta par kādu šķietami ideālo ģimeni, kas tomēr glabā šaušalīgu noslēpumu. Lasītājs tiek turēts saspringumā līdz pat darba beigām, mēģinot uzminēt, vai galvenajai varonei pietiks spēka, pacietības un asprātības, lai izkļūtu no varmākas cieši savilktās cilpas.

Augustā otrā populārākā e-grāmata ir bijusi akcijas darbs – Terija Heiza sarakstītais trilleris “Es esmu Svētceļnieks” , kas gozējies augstās vietās nedēļu topos. Perfektas slepkavības, kas sarakstītas teju kā no grāmatas, liek uzdot jautājumus: kas īsti ir Svētceļnieks un vai tāds vispār pastāv?

Šarlotes Betsas e-grāmatu “Pils pie ezera” lasītāji ir ierindojuši trešajā lasītāko darbu vietā, un arī šis darbs pārstāv augusta akcijas piedāvājumu. Atšķirībā no pirmajām divām topa e-grāmatām Betsas darbā notikumi norisinās uz vēsturiska fona un ir arī ar romantikas iezīmēm.

Savukārt Maksana Fermīna darbs “ZEN” ieņem augusta e-grāmatu topa 4. vietu. Šo darbu ieteicams lasīt vienatnē, netraucēti, pārdomājot lasīto, jo “ZEN” runā klusuma valodā. Iespējams, ka ne viens vien lasītājs šajā darbā lasīšanas gaitā ir veicis piezīmes, lai vēl un vēlreiz atgrieztos pie kādas no grāmatas atziņām.

Kritiķi uzskata, ka Pīters Meils ar darbu “Gads Provansā” ir ienesis svaigas vēsmas ceļojumu žanrā. To, ka šis darbs aizrauj arī latviešu valodā lasošos, var spriest pēc augstās 5. vietas augusta e-grāmatu topā. Meils raksta asprātīgi, lasītāju acu priekšā uzburot aprakstītās vietas tik izteiksmīgi, ka pašiem ir vēlme mesties dēkainos piedzīvojumos.

Augusta e-grāmatu topa “olimpisko pjedestālu” jeb 6. vietu ieņem latviešu lasītājiem jau pazīstamās autores Mērijas Simses jaunākais latviski izdotais darbs “Mīlestības un gramatikas likumi” . Šī ir vasarai piemērota romantiskā literatūra, kas ļauj atpūsties no ikdienas pienākumiem, izbaudot grāmatu, kurā liela nozīme ir arī grāmatām un valodai.

Līdzās šai augusta jaunajai e-grāmatai vienu vietu zemāk ir vēl viena no jaunākajām e-grāmatām, proti, Dženijas Rūnijas sarakstītais darbs “Sarkanā Džoana” , kas latviešu lasītājus ieintriģē ar faktu, ka stāsta pamatā ir latviešu spiedzes Melitas Norvudas dzīvesstāsts.

Visā pasaulē šobrīd viena no populārākajām grāmatām ir autoru Ektora Garsijas un Franseska Miraljesa kopdarbs “Ikigai. Garas un laimīgas dzīves noslēpumi no Japānas” . Nav noslēpums, ka visi vēlamies dzīvot pēc iespējas veselīgāk un pilnīgāk, ikdienā rodot līdzsvaru starp pienākumiem un hobijiem. “Ikigai” apkopoti dzīves pamatprincipi, kas vērojami ilgdzīvotāju vidū, galvenokārt analizējot Japānas iedzīvotājus.

Lūsindas Railijas romantisko darbu “Orhideju nams” e-grāmatu lasītāji ir ierindojuši augusta topa 9. vietā. Šķiet, ka Railijai ir izdevies atklāt lasīājiem tīkamo stāstu formulu, jo par bestselleru var dēvēt katru no autores darbiem.

Iepriecinoša ziņa ir latviešu literatūras cienītājiem, jo augusta e-grāmatu akcijā piedāvātais TR Notāra jaunākais darbs “Pelēkzils uz rozā” noslēdz pagājušā mēneša populārāko darbu sarakstu.

Ir sākusies septembra e-grāmatu akcija ar desmit lieliskiem darbiem, taču ir publicētas arī jaunas un aizraujošas e-grāmatas, tāpēc secināt, vai arī šajā mēnesī vienlīdz populāri būs jaunie darbi un akcijas piedāvājumi, varēsim tikai oktobra sākumā. Nemainīgi iezīmējas tendence par augstām vietām topā sacensties trilleriem un detektīvromāniem plecu pie pleca (jev vāku pie vāka) ar romantiskiem mīlestības romāniem. Bet varbūt septembris ir laiks, kad populārākais darbs būs kāda no bērnu un jauniešu e-grāmatām?

Novēlam visiem lasītājiem patīkamus brīžus kopā ar savu iecienīto lasāmvielu! Uzdrošinieties atklāt arī ko neparastāku!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2017. gada jūlija e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem