E-grāmatu TOP 10, 2017. gada jūlijs

2017-08-04

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā un Apple iBooks veikalā.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Ja arvien vairāk laika tiek veltīts sēņošanai, ievārījumu gatavošanai un dārzeņu konservēšanai, tad skaidrs, ka vasara sliecas uz otru pusi. Aplūkojot jūlijā populārāko e-grāmatu sarakstu, varam priecāties, ka starp tām ir vairāki lieliski darbi, kuri lasītājiem tika piedāvāti jūlija e-grāmatu akcijas ietvaros. Kuri tad ir bijuši e-grāmatu lasītāju iecienītākie darbi pagājušajā mēnesī?

Vasara saistās ar romantiku, tāpēc pārsteigums nav Federīkas Bosko darba “Mīlestības patiesā nozīme” atrašanās e-grāmatu topa 1. vietā. Šis darbs vēsta arī par grāmatniecības vidē valdošajām emocijām, asprātīgi un trāpīgi attēlojot galveno varoņu attiecības.

Džilas Aleksandras Esbaumas darbs “Mājsaimniece” tāpat kā pagājušajā mēnesī ieņem e-grāmatu topa 2. vietu. Iespējams, ka tajā attēlotā galvenā varone Anna šķiet pazīstama daudzām lasītājām, kuras arī meklē sevi un cenšas nomest noguruma plīvuru pat tad, kad apkārtējie viņas uzskata par veiksminiecēm.

Arī Marka Rābes romāns “Grieziens” bija viens no jūlija e-grāmatu akcijas darbiem, kas mēneša topā spējis ieņemt 3. vietu. Detektīvstāsti un psiholoģiskie trilleri vienmēr bijuši Zvaigzne ABC e-grāmatu lasītāju iecienītie žanri, tāpēc prieks, ka bez Skandināvijas valstu autoriem Jū Nesbē un Jusi Adlera-Olsena lasītāji novērtē arī citu rakstnieku daiļradi.

Šķiet, ka pēdējā laikā neviens mēneša tops nespēj iztikt bez Elenas Ferrantes darbu pieminēšanas. Jūlijā šīs autores sarakstītās Neapoles cikla 1. daļa “Brīnišķīgā draudzene” ieņem populārāko e-grāmatu 4. vietu, kas ir apsveicams panākums. Šobrīd Zvaigzne ABC mājaslapā ir pieejama arī cikla 2. daļa “Jaunais uzvārds” un 3. daļa “Aizbēgt vai palikt” ( jūnija topā ieņēma 1. vietu), bet izdošanai tiek gatavota tetraloģijas noslēdzošā daļa “Pazudušais bērns”.

Savukārt Keitas Atkinsones darbs “Dzīve pēc dzīves” jūlijā ir bijusi 5. populārākā e-grāmata. Tā lasītāju vedina pārdomāt, vai nereti teiktais “ja vien es varētu to izdarīt citādāk” patiesi ir tas, ko mēs katrs būtu gatavs darīt, ja šāda iespēja tiktu dota.

Romantisko darbu plejādi turpina Elifas Šafakas grāmata “Četrdesmit vārtu uz mīlestību” – izjusts, sirsnīgs, poētisks veltījums cilvēku attiecībām un likteņa līkločiem, kas jūlijā ieņem e-grāmatu topa 6. vietu.

Jūlijā e-grāmatu topā atgriezies Džona Grišama darbs “Greja kalns” . Šī autora vārds komentārus neprasa, un viņa darbiem ir uzticamu lasītāju pulks. Pēc iegūtās profesijas pats būdams jurists, Grišams spēj detalizēti, analītiski un ticami attēlot vidi, kurā liek darboties saviem varoņiem.

Arī e-grāmatu topa 8. vietā esošais Eudžena O. Kiroviča romāns “Spoguļu grāmata” liek risināt slepkavību, turklāt šajā spriedzes darbā nākas prātot arī par savu atmiņu un ticamību tam, ko atceramies.

Kīras Kesas darbu “Prinča līgava. Mantiniece” ir iecienījusi jauniešu auditorija, un jūlija populārāko e-grāmatu topā šis romantiskais, no paaudzes paaudzēs mantotais stāsts ieņem 9. vietu. Mīlestība un cīņa par vienīgā izredzētā godu ir nemirstīga, tāpēc šādi darbi gūst atsaucību katras paaudzes lasītāju vidū.

Jūlija e-grāmatu topu noslēdz skarbs Lorāna Binē romāns “HHhH” , kas arī bija akcijas piedāvājumā. Šis ir autora debijas romāns, taču paspējis gūt lasītāju un kritiķu atzinību daudzās pasaules valstīs. Romāns ir balstīts uz patiesiem Otrā pasaules kara notikumiem, taču paralēli šim vēstījumam rakstnieks aicina domāt par iztēles lomu notikumu atspoguļošanā.

Arī augustā e-grāmatu akcija norisinās visa mēneša garumā, bet septembra sākumā, apkopojot populārāko e-grāmatu datus, redzēsim, vai arī šajā mēnesī vienlīdz iecienīti būs dažādu žanru darbi, kā arī akcijas piedāvājums. Ja ir tik mainīgi laikapstākļi kā šovasar Latvijā, tad labākais atvaļinājuma pavadīšanas veids ir vienmēr rokas stiepiena attālumā turēt e-grāmatu. Jauku lasīšanu ikvienam!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2017. gada jūnija e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem