E-grāmatu TOP 10, 2017. gada jūnijs

2017-07-03

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā un Apple iBooks veikalā.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Ir sācies pirmais vasaras mēnesis, kas gan līdz šim ir bijis diezgan vēss un lietains, taču tas arī nozīmē, ka vakarus un brīvdienas varam pavadīt kopā ar labu lasāmvielu. Aplūkosim, kuri ir bijuši e-grāmatu lasītāju iecienītākie darbi Zvaigzne ABC mājaslapā un ieskatīsimies arī Apple iBooks lietotnē iecienītākajos darbos.

Skaļas ovācijas visiem Elenas Ferrantes Neapoles cikla faniem, jo jūnijā e-grāmata “Aizbēgt vai palikt” ir ierindojusies vislasītāko darbu augšgalā. Ferrantes darbs ir starp pasaules lielākajiem dižpārdokļiem gan pateicoties autores noslēpumainajai personībai, gan lieliskajam sižetam, kas saista dažādu paaudžu lasītājus. Sieviešu dzīves, likteņa pavērsieni, draudzība un attiecības mūža garumā uz vēsturisko notikumu fona ir tie sižeta pavērsieni, ko latviešu valodā lieliskā tulkojumā pārnesusi Dace Meiere. Jāatzīmē, ka Apple iBooks lietotnē šis darbs ir ierindojies 2. vietā. Savukārt šī cikla otrā daļa “Jaunais uzvārds” ieņem populārāko e-grāmatu 8. vietu.

Kopš izdošanas brīža lielu popularitāti piedzīvo Džilas Aleksandras Esbaumas e-grāmata “Mājsaimniece” , kas Zvaigzne ABC mājaslapā jūnijā ieņēmusi 2. vietu, bet Apple iBooks lietotnē – 8. vietu. Stāsts par nodrošināto Annu var šķist kā daudzu sieviešu sapņu piepildījums, taču patiesībā tas atklāj arī apjukušu, nedrošu, nogurušu sievieti, kura cenšas atrast sevi, pārkāpjot robežas.

Interesanti atzīmēt, ka gan mājaslapā, gan Apple iBooks kā trešā populārākā jūnija e-grāmata ir Maikla Robotama “Dzīvību vai nāvi” . Šajā trillerī sižets prasa neatslābstošu lasītāja uzmanību jau no pirmajām lappusēm, jo notikumi ir dramatiski un dinamiski, proti, tikai dienu pirms savas atbrīvošanas pazūd ieslodzītais, kurš ticis apsūdzēts bruņotā laupīšanā.

Līdzīgi lasītāju sasprindzinājumā visa romāna laikā tur arī Klēra Makintoša, kuras sarakstītais darbs “Es ļāvu tev iet” ieņem 4. vietu jūnija topā (5. vieta Apple iBooks ). Kritiķi atzīmē, ka emocionāli spēcīgais trilleris patiks tiem lasītājiem, kuri iepriekš ir iemīlējuši tādus darbus kā “Meitene vilcienā” un “Neatrodamā” .

Pateicoties jūnijā notikušajai e-grāmatu akcijai, lasītāji starp populārākajiem darbiem ir ievietojuši divus senākus darbus. Augstajā 5. vietā atrodama Viktorijas Hislopas sarakstītā e-grāmata “Sala” , bet tūlīt aiz tās 6. vietā seko Entonija Dora darbs “Mums neredzamā gaisma” . Priecājamies, ka e-grāmatu akcijā iekļautie lieliskie darbi spējuši gūt lasītāju atzinību, iekļūstot starp desmit populārākajām jūnija e-grāmatām.

Jauniešu auditorijas iecienītākais darbs jūnijā ir bijis Kīras Kesas sarakstītā “Prinča līgava. Mantiniece” , kas ir jau ceturtā šīs sērijas grāmata un atrodas 7. populārākās e-grāmatas godā. Spītīga, neatkarīga un untumaina – tāda ir princese, par kuras sirdi cīnās jaunekļi mūsdienu fantāzijas un mīlestības stāstā.

Savukārt jūnija populārāko e-grāmatu topu noslēdz divi spriedzes darbi. Tā 9. vietā atrodas Mišela Bisī darbs “Melnās ūdensrozes” , kurā sava loma ir arī slavenā mākslinieka Monē darbam “Ūdensrozes”. Populārāko darbu sarakstu noslēdz Skandināvijas detektīvrakstnieku pārstāvja Jū Nesbē darbs “Asinis sniegā” . Šis darbs Apple iBooks lasītāju vidū ir bijis 4. vietā, taču jāatzīmē, ka šī autora sarakstītā “Pusnakts saule” iBooks lietotnē ir bijusi vispopulārākā Zvaigzne ABC e-grāmata.

Tā nu varam redzēt, ka vasaras sākumā vienlīdz populāri ir romantiskie un spriedzes pilnie darbi, tāpēc varam apgalvot, ka lasītāju intereses ir nemainīgas. Ir sākusies jaunā jūlija e-grāmatu akcija, un mēs ceram, ka kāds no piedāvātajiem darbiem spēs iekarot arī jūlija populārāko e-grāmatu topu. Spītējot vēsajam laikam, novēlam katram lasītājam atrast savu lielisko vasaras lasāmvielu!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2017. gada maija e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem