Jauns Džona Grišama romāns

2017-04-19

Jau kopš pirmo romānu “Pelikānu lieta”, “Firma” un “Klients” panākumiem Džons Grišams teju ik gadu publicē pa romānam, un tie visi kļūst par bestselleriem.

Daudzi no Grišama darbiem tikuši arī ekranizēti. Latviešu valodā kā beidzamais tika tulkots asprātīgais blēžu romāns “Reketieris” un tikko iznācis jauns Džona Grišama darbs “Greja kalns” . Šis ir klasiski grišamisks romāns, kurš smalki un detalizēti ataino gan Ņujorkas megafirmu darbības skarbākās aizkulises, gan Volstrītas kraha patieso seju un kā pretmetu drudžainam darbam daudzgalvainā korporācijā rāda dzīvi vēl joprojām mežonīgajos Apalaču kalnos.

Pēc Lehman Brothers bankrota jaunā juriste Samanta Kofera kopā ar tūkstošiem citu sev līdzīgo zaudē darbu milzīgā juridiskā korporācijā. Viņa ir godkārīga, apņēmīga un čakla, taču darbu atrast izdodas vien tālā mazpilsētā Apalaču kalnu pašā viducī. Bredija ir ogļraču un metamfetamīna tirgotāju pilsēta, te mājo skarbi vīri un dzīves sistas sievas, kuras radušas ar grūtībām cīnīties kailām rokām. Privātskolās gājušajai Samantai šejienes dzīve šķiet neiedomājama, bet vienlaikus aizraujoša un jēgpilna. Ātri vien Samantu Bredijā pazīst visi, un tikpat ātri jaunā sieviete atklāj, ka ieguvusi ne tikai draugus, bet arī ienaidniekus. Viņai seko, viņu uzmana un cenšas iegrožot – un Samanta mēģina izprast, kurš Bredijā ir uzskatāms par draugu, bet kurš vērtējams kā bīstams ienaidnieks. Un kur šajā visā ierindojams vietējais jurists Donovans, šis kaitinošais tipiņš ar viegli aizbildnieciskajām manierēm, zēnisko smaidu un pielādētu pistoli mašīnas cimdu nodalījumā...

Ar katru dienu dzīve klusajā Bredijā kļūst spraigāka, un Samanta arvien vairāk iesaistās vietējo ļaužu dzīvē, kad negaidīti jaunajai sievietei jāizšķiras, kurā pusē nostāties. Jo ir reizes, kad likums darbojas par labu tam, kurš atrod spējīgākus juristus, bet vēl trakāk, ja spēles ar likumu notiek par cilvēku dzīvībām...

““Greja kalns” ir labākais kriminālromāns par juristiem, ko līdz šim ir sarakstījis Džons Grišams,” autoritatīvi ziņo “Associated Press”, savukārt Amazon.co.uk apgalvo: “Galvenajā lomā ir piemīlīgākā sieviešu kārtas varone, kopš tika publicēts romāns “Pelikānu lieta”.”

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojis Armīns Voitkāns.

Iesaki draugiem