E-grāmatu TOP 10, 2017. gada marts

2017-04-03

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā un Apple iBooks veikalā martā.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Lai gan līdz ar pavasara iestāšanos vakaros vairāk laika pavadām brīvā dabā, e-grāmatu Top 10 martā liecina par to, ka lasīšanai nebūt netiek veltīts mazāk laika.

Šķiet, ka Annas Todas darba “After. Pēc kritiena” atrašanās e-grāmatu topa virsotnē nevienam nav pārsteigums, jo visi šīs sērijas darbi iekļūst lasītāko grāmatu sarakstos uzreiz pēc iznākšanas. Neparastais kaislību un attiecību atspoguļojums saista gan jauniešu uzmanību, gan arī aizrauj viņu vecākus, tāpēc nereti nācies dzirdēt viedokli, ka “After” sērija izraisa atkarību.

Tieši par atkarību var runāt arī Jū Nesbē darbu sakarā, jo viņa detektīvromāns “Asinis sniegā” jau pirmajā mēnesī pēc e-grāmatas sagatavošanas ir nokļuvis topa 2. vietā, bet otrs darbs – “Sarkankrūtītis” – ieņem marta e-grāmatu topa 4. vietu.

Starp abiem detektīvdarbiem topa 3. vietā ir romantiskās literatūras cienītājiem labi pazīstamās autores Lūsindas Railijas jaunākais latviski pieejamais darbs “Ēnu māsa. Zvaigznītes stāsts” no “Septiņu māsu” cikla.

Martā e-grāmatu topā 5. vietu ieņem Šarlotes Linkas darbs “Pieviltā” . Grāmatas sižets lasītāju aizvedīs pagātnes notikumos, kuriem būs cieša saistība ar tagadnē notiekošo.

Petras Hīlsmanes sarakstītā grāmata “Kamenes sirdī” lasītājiem jau ir labi zināma, un marta topā 6. vietu ieņem e-grāmatu akcijas lasītāju intereses rezultātā. Šī dzīvespriecīgā, romantiskā, bet vienlaikus pārdomas raisošā grāmata ir lieliska lasāmviela, gaidot siltākas pavasara dienas.

Arī Renē Naitas darba “Atruna” 7. vieta ir marta e-grāmatu akcijas panākums. Šis skarbais trilleris, kuru pat kritiķi mēdz dēvēt par atkarību izraisošu romānu, ir paticis ne vienam vien e-grāmatu cienītājam.

Par latviešu lasītāju detektīvromānu, trilleru un psiholoģisko darbu iecienīšanu liecina arī Klēras Makintošas darba “Es ļāvu tev iet” atrašanās topa 8. vietā. Autore pati ir strādājusi policijā, tāpēc pieļaujams, ka spraigo sižetu pamatā ir arī kāds personiskā pieredzē piedzīvots notikums.

Topa 9. vietā ir ierindojies Lori Nelsonas Spīlmenas darbs “Sapņu saraksts” , kas patīk romantiskas literatūras cienītājiem. Pēc sākotnēji šokējošās ziņas, ka māte testamentā ir atstājusi šķietami nerealizējamo darbu sarakstu, darba galvenās varones Bretas dzīve apmet ne vienu vien kūleni, lai finiša taisnē dotu arī sirdsgudru padomu lasītājiem, kuri vēl šaubās, vai dzīvē vajadzētu īstenot reiz sapņotos mērķus.

Taču marta paopulārāko e-grāmatu sarakstu jānoslēdz ar vēl kādu trilleri, jo 10. vietā atrodas Mišela Bisī darbs “Melnās ūdensrozes” . Elegants trilleris, kurā saistīti trīs sieviešu dzīvesstāsti, neļaus atslābt lasītāja uzmanībai ne mirkli.

Vai aprīļa populārāko e-grāmatu topu ietekmēs siltāks laiks, garāki vakari un Lieldienu brīvdienas? Vai romantiskie darbi varētu gūt pārsvaru pār detektīvromāniem? Vai lasītāju iecienīto e-grāmatu vidū varētu būt arī bērnu e-grāmatas? Sekosim līdzi un apkoposim datus maija sākumā. Lai katram lasītājam izdodas atrast savu mīļāko lasāmvielu arī aprīlī!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2017. gada februāra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem