E-grāmatu TOP 10, 2017. gada februāris

2017-03-01

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā un Apple iBooks veikalā februārī.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Ir pagājuši gan ikgadējie Latvijas Grāmatu svētki , gan gada īsākais mēnesis ar Meteņu dienu, Svētā Valentīna dienu, Starptautisko dzimtās valodas dienu, tāpēc laiks atskatīties uz Apgāda Zvaigzne ABC populārākajām e-grāmatām aizgājušajā mēnesī.

Populārāko e-grāmatu 1. vietu ieņem Daniela Glatauera darbs “Mūžam Tavs” . Iespējams, ka daudzi lasītāji šī rakstnieka vārdu zinās no emocionāli spilgtā romāna “Sargies ziemeļvēja” , tāpēc pārsteigumu var sagādāt jaunā darba žanrs – trilleris. Šķietami perfekto mīlas stāstu, kas uzbango no “Mūžam Tavs” lappusēm, kritiķi dēvē par Stīvena Kinga un Alfrēda Hičkoka darbu miksli, kas vainagojies aizraujošā spriedzes darbā.

Februārī 2. vieta pienākas Annas Todas “After” sērijas jaunākajam latviski tulkotajam darbam, proti, “Pēc kritiena” . Dažu dienu laikā pēc publicēšanas arī e-grāmata spējusi iekarot augsto topa vietu, tādējādi parādot, ka Latvijā ir daudz rakstnieces fanu, kas vēlas uzzināt, kā Tesai un Hārdinam veidosies (saspringtās) attiecības. Jāatzīmē, ka februārī 6. populārākā e-grāmata ir šīs pašas sērijas 2. daļa – “Pēc mūsu strīda” , turklāt 1. daļai “Pēc mūsu tikšanās” pietrūka pavisam nedaudz, lai iekļūtu populārāko e-grāmatu desmitniekā.

Šķiet, ka nevienam e-grāmatu fanam nebūs pārsteigums, ka arī februāra topā ir Jura Rubeņa populārais darbs “Viņa un Viņš. Mīlestība. Attiecības. Sekss” , kas ieņem 3. vietu. Attiecību izzināšana ir aktuāls temats ne tikai februārī, tāpēc pieļaujam, ka arī turpmākajos mēnešos Rubeņa darbs saglabās savas pozīcijas.

“Māsu nams” ir Šarlotes Linkas e-grāmata, kas šoreiz ir ierindojusies topa 4. vietā. Šajā darbā risinās gan personisko attiecību tēma, gan pagātnes notikumu atšķetināšana.

Savukārt citas populārās autores Džodžo Mojas romāns “Pēc tevis” februārī ieņem 5. vietu. Šis ir viens no darbiem, kas spēj atjaunot ticību īstai mīlestībai pat vislielākajam skeptiķim.

Romantikas cienītāji februārī ir lasījuši arī Lūsindas Railijas “Septiņu māsu” cikla darbus, tāpēc “Vētru māsa. Alijas stāsts” ir 7. vietā. Šajā romānā lasītāji var sekot līdzi darba varoņu dzīvēm uz gleznainās un skarbās Norvēģijas dabas fona.

Ja 2016. gadā Mišels Bisī e-grāmatu lasītāju sirdis iekaroja ar romānu “Meklējot Spāri” , tad 2017. gada sākumā topa 8. vieta pieder darbam “Melnās ūdensrozes”. Kritiķi šo dēvē par “elegantu kriminālromānu”, jo šajā darbā notikumi ir saausti kā smalks zirnekļa tīkls, kurā sapīties var arī viscītīgākais lasītājs.

To, ka latviešu lasītāji ļoti mīl detektīvus, kriminālromānus un trillerus apliecina arī Marka Rābes darba “Šoks” iekļūšana topa 9. vietā. Psiholoģiskajā spriedzes romānā lasītājam ir jāšķetina pazudušās Lauras dzīve, un tā vien šķiet, ka īsti Lauru nav pazinis neviens.

Februāra populārāko e-grāmatu 10. vietā ir Klēras Makintošas sarakstītais darbs “Es ļāvu tev iet” , kas arī pieder pie trilleriem. Šis ir autores debijas romāns, kurā jūtama profesionāla varēšana gan rakstniecībā, gan notikumu atainojumā, jo Klēra Makintoša ir strādājusi policijā.

Februārī Apple iBooks populārākās e-grāmatas ir Terija Heiza “Es esmu Svētceļnieks”, Jū Nesbē “Dēls” un Paulas Hokinsas “Meitene vilcienā”.

Tepat jau tuvumā ir pavasara spirgtums ar jauniem e-grāmatu piedzīvojumiem, tāpēc ar nepacietību gaidīsim, vai arī martā saglabāsies detektīvžanra popularitāte. Lai katra e-grāmata atrod savu lasītāju!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2017. gada janvāra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem