Spoku nakts Zvaigznes grāmatnīcā

2016-10-29

Lietainā un vējainā piektdienas novakarē (bet tieši tāds laiks jau visiem mošķiem īpaši tīk, vai ne?) Zvaigznes grāmatnīcā Rīgā, K.Valdemāra ielā 6, sapulcējās aizrautīgākie un bezbailīgākie grāmatu cienītāji, lai jau trešo gadu pēc kārtas kopīgi baudītu Spoku nakti.

Pasākuma sākumā  sapulcējāmies jaunajā Zvaigzne Cafe, kur, baudot sasveicināšanās dzērienu, klausījāmies un diskutējām par Spoku naktij atbilstošiem tematiem.

Vispirms uzzinājām interesantus faktus par tikko iznākušo grāmatu “Latviešu šausmu stāsti” . Par šo krājumu mums vairāk pastāstīja izlases sastādītāja Bārbala Simsone; noklausījāmies arī vienu šausmu stāstu, ko nolasīja tā autore Ieva Melgalve. Noritēja arī diskusija par pasaulē un Latvijā populāro šausmu rakstnieku Stīvenu Kingu – par viņa darbiem un jaunāko tulkojumu latviešu valodā stāstīja vairāku Kinga darbu tulkotāja Santa Brauča.

Pēc tam lukturīšu gaismā veicām mazu ekskursiju pa grāmatnīcu, lai uzzinātu, kā orientēties un neapmaldīties šajā grāmatu labirintā un  atrastu vēl neredzētas grāmatas, iepazītu jaunus draugus, fotografētos, un, ko var zināt? – varbūt daži no mums satika arī draudzīgo Zvaigznes spociņu?:)

Vakars tika pavadīts dzīvespriecīgās sarunās par grāmatām, rakstniekiem, spoku stāstiem un dzīvi vispār. Uz atvadām katrs Spoku nakts dalībnieks dāvanā saņēma jauno grāmatu “Latviešu šausmu stāsti”.

Paldies lasītājiem: Kristiānai, Elizabetei, Sofijai, Inesei, Marikai, Arnim Kristam, Laumai, Zanei, Maijai, blogeriem: Spīganai, Līgai, Sintijai, Anetei, rakstniekiem: Lindai Nemierai, Didzim Sedleniekam, Maijai Pohodņevai, Ievai Melgalvei un tulkotājai Santai Braučai – par dalību pasākumā! Īpašs paldies par ierašanos Spoku naktī Zvaigznes galvenajam sunim Heroldam Širhana dēlam, kurš ieradās tērpies lauvas maskā un viņa saimniecei Vijai Kilblokai!

Uz tikšanos nākamajā gadā!

Iesaki draugiem