Aicinām uz Zvaigzne ABC piedāvātiem bezmaksas semināriem par digitālajiem risinājumiem

2020-06-18

Apgāda Zvaigzne ABC Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupa piedāvā izglītības iestāžu kolektīviem, Izglītības pārvalžu un pašvaldību pārstāvjiem iespēju iepazīties ar Apgāda interaktīvajiem mācību materiāliem un e-grāmatām bezmaksas semināros.

Galvenie jautājumi, kurus aplūko semināros.

  1. Mācību e-grāmatu, darba burtnīcu, metodisko materiālu izmantošanas iespējas platformā Māconis ( maconis.zvaigzne.lv ).
  2. Kas ir tiešsaistes mācību materiālu sērija  “Raibā pasaule. Latviešu valoda (1. un 2. klasei, katrs divās daļās) un tiešsaistes materiāls "Raibā pasaule. 6 gadi. Viss ap mani" ? Kāda ir to struktūra un izmantošanas iespējas?
  3. Austra Cābeļa un Loretas Juškaites veidotie tiešsaistes fizikas materiāli vidusskolēniem, to izmantošana. Kādas ir atšķirības starp sērijām?
  4. Kurus digitālos materiālus skolēniem izmantot, lai sagatavotos eksāmeniem matemātikāfizikā  un angļu valodā ?
  5. Interaktīvie mācību materiāli dabaszinībās, fizikā, matemātikā un ķīmijā un to aktualitāte arī pēc jaunās kompetenču pieejas ieviešanas.
  6. Kam paredzēti un kā izmantot sērijas “Mazā interaktīvā enciklopēdija” materiālus?
  7. Ko nozīmē tiešsaistes mācību materiālu abonēšana? Vai tos var iegādāties izglītības iestāde ?
  8. Kas ir tiešsaistes mācību platforma Māconis un kā to izmantot? Kādas ir šīs platformas iespējas un priekšrocības? Kādas ir iespējas materilus iegādāties izglītības iestādēm?
  9. Ja dalībniekiem ir vēlēšanās, iespējams iekļaut jautājumus par Zvaigzne ABC piedāvātajām e-grāmatām (daiļliteratūru, bērnu literatūru, vaļasprieku e-grāmatām, kas nav mācību materiāli).
  10. Iespējams iekļaut arī padziļinātus pedagogiem noderīgus jautājumus saistībā ar digitālo pratību, piemēram, par tekstu un lasīšanas izmaiņām pēdējās desmitgadēs; minēt aktuālās tendences izglītības tehnoloģijās; runāt par mūsdienu skolēnu psiholoģiju tehnoloģiju vidē; praktiski demonstrēt, kā dažādos mācību priekšmetos izmantot sociālo tīklu saturu; kā izvērtēt informācijas ticamību utt.

Vēlamais dalībnieku skaits – 10-30 dalībnieki.

Norises laiks tiek saskaņots atbilstoši izglītības iestādes vēlmēm un iespējām, par iespējamajiem laikiem interesēties vismaz 2-3 nedēļas pirms vēlamā norises laika.

Mērķauditorija ir dažādu mācību priekšmetu skolotāji, izglītības iestādes vadība, bibliotekāri.

Semināra ilgums – min 1 stunda (60 minūtes), max 3 stundas. Ilgums tiek saskaņots atkarībā no seminārā aplūkojamajiem jautājumiem.

Vai iespējams seminārs ar praktisku materiālu apguvi? – Jā, ja izglītības iestāde nodrošina apmācību telpu (datorklasi).

Dalībniekiem nav jābūt specifiskām datorlietotāja zināšanām.

Semināri ir bez maksas.

Seminārus vada Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupas darbinieki.

Uzziņas un semināru saskaņošana pa e-pastu info@izvaigzne.lv vai tālruni 67350773 (darba laikā no 9.00 līdz 17.00).

Iesaki draugiem