Rakstniece Inguna Bauere par savu kaķi Brenci un grāmatu "Septiņas dzīves un viena liela mīlestība"

2016-02-05

Mans Brencis nav no dižciltīgajiem. Ja jautāsiet pēc radurakstiem, tad tādu nav, jo atradām viņu pirms pieciem gadiem turpat trīsdesmit grādu salā sasalušu uz sava nama sliekšņa un, izķēruši Kaķunāvei no nagiem, burtiskā nozīmē atkausējām un atgriezām nezin kurā pēc skaita kaķu dzīvē, itin neko nenojaušot par to, no kurienes viņš uzradies un kas varētu būt viņa vecāki.

Aizvests pie vetārsta Kaspara Madonā, Brencis nodemonstrēja lieliskus zobiņus, un dakteris, sašuvis plēstās brūces, ko kaķubērns ieguvis nevienlīdzīgā cīņā ar nezināmu agresoru, amputējis pusi astes un izgriezis ,,vīriešu mantas”, pateica: ,,Viss būs labi. Viņš ir vesels. Audzējiet un mīļojiet. Šis būs skaistākais runcis Vecpiebalgā”. Mēs audzējām. Un mīļojām. Tagad, lai arī joprojām nav skaidrs, ko Brencis par mums domā, viņš patiešām ir ļoti smuks, gudrs, kārtīgs un piemīlīgs kaķis. Neatkarīgs, tomēr vienmēr atgriežas mājās. Pieklājīgs, jo nekad nestāda savas vajadzības pāri mūsējām (un tas ir brīnums, vai ne?). Lepns, tomēr ne tik ļoti, lai neļautos apglaudīt. Ļoti tīrīgs, jo vēl ne reizi nav atstājis aiz sevis kādu šmauci. Ideāls biedrs manos rakstnieces darbos – guļ, izklājies kā murrājošs tepiķītis līdzās mana datora klaviatūrai, iekarinājis ķepas aizkaros, un ar savu nesatricināmo mieru rada ilūziju, ka mans darbs ir ļoti svarīgs. Tik svarīgs, ka nevienam to nebūs nedz traucēt, nedz nonievāt. Mans Brencis. Vislabākais.



Izlasot Lenas Divani grāmatu "Septiņas dzīves un viena liela mīlestība" , pirmo reizi tā pa īstam aizdomājos, ka ne tikai mēs, cilvēki, kaut ko nozīmīgu spriežam par saviem dzīvniekiem, bet arī viņi visu laiku vēro mūs un analizē. Viņiem ir viedoklis! Un ar pavisam citām acīm palūkojos uz savu Brenci, sak, ko tu, runci, īsti domā par mani? Par mums, Baueru ģimeni, kas tevi reizēm patrenkājam tālāk, reizēm labestīgi nosaucam necienīgos vārdiņos, reizēm negribot nodarām pāri? Visspilgtākā atziņa, izlasot grāmatu, bija šī: ,,Dzīve ir vēl gaistošāka par sapni. Tie, kas mūs mīl, ir kā mirdzošas zvaigznes, kas īsu brīdi mūs apspīd, pārvērš par gaismiņām un tad nodziest...”

Rakstniecei Ingunai Bauerei Apgādā Zvaigzne ABC ir iznākušas 9 grāmatas

Iesaki draugiem