Ceturtā grāmatu blogeru eglīte

2015-12-14

Tradīcijas jātur godā! Un tāpēc burvīgā 11. decembra vakarpusē grāmatu blogeri un Zvaigznes darbinieki tikās jau ceturtajā grāmatu blogeru eglītē Apgāda Zvaigzne pagrabiņā.

Andas ierosinājumam ierasties uz pasākumu kādas grāmatas autora vai galvenā varoņa tēlā bija atsaukusies gan Spīgana, kura iemiesoja Dennas tēlu no Patrika Rotfusa grāmatas “Vēja vārds”, gan Dainis, kurš atveidoja Drako Malfoju no “Harija Potera” grāmatu sērijas, gan Anda un Marta, kuras abas bija izvēlējušās galveno tēlu no romāna “Grāmatu zagle”, gan Tējtasīte, kas iemiesoja visai intriģējošu tēlu no vēl neuzrakstīta stāsta.



Kā jau ierasts, kopīgiem spēkiem tika klāts svētku galds, uz kura atradās gan Ziemassvētkiem ierastie mandarīni un piparkūkas, gan pīrāgi, smalkmaizītes, Tējtasītes jau no iepriekšējā gada svinībām slavenie brauniji un pat Inta (Asmodeja) sarūpētā kūka.



Atskatījāmies uz aizejošo gadu, atcerējāmies, kādi autori pie mums viesojušies, kādas grāmatas iznākušas. Populārākās un atzītākās grāmatas godā pēc improvizētas aptaujas viennozīmīgi ierindojās Mārgaretas Atvudas romāns “Kalpones stāsts”. Pie viena iemetām skatienu arī nākamā gada notikumos, kuri, protams, visi saistījās ar jaunu grāmatu izdošanu.



Dāvanu dalīšana, ievērojot tradīcijas, notika ar literāras spēles palīdzību. Pasākuma dalībnieki izlozēja kādas grāmatas nosaukumu, kas bija jāattēlo, to uzzīmējot, kamēr pārējiem bija jāatmin grāmatas nosaukums. Zīmētājs drīkstēja izdvest skaņas un attēlot vārdus ar kustībām, bet palīdzēt minētājiem ar vārdiem bija aizliegts. Egita bija īpaši pacentusies un sagādājusi grāmatu nosaukumus, kas sastāvēja no 5, 6 un pat 7 vārdiem! - daži blogeri izteica aizdomas, vai tik šie nosaukumi neesot speciāli tapuši vakara vajadzībām :)



Beidzoties oficiālajai daļai, klātesošie nodevās – kāds pārsteigums! – sarunām par un ap grāmatām – taču sarunas aizvirzījās arī dažādos citos virzienos, apspriežot teātri, mājdzīvniekus un daloties nākamā gada iecerēs, no kurām daudzas bija visnotaļ literāra rakstura.



Paldies par dalību pasākumā grāmatu blogeriem: Andai, Spīganai, Intam, Dainim, Anetei, Martai, Rutai, Annai, Mārai, Sintijai M., Sintijai B., Līgai, Mairitai, Jekaterinai un Didzim. Bija patiess prieks būt kopā un “noķert” svētku sajūtu!

 
Paldies Spīganai Spektorei par fotogrāfijām! 

Iesaki draugiem