E-grāmatu TOP 10, 2015. gada septembris

2015-10-02

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā, abonēšanas vietnē Fabula un Apple iBooks veikalā.

Zviedru rakstnieks un mūziķis. Kriminālromāni un spriedze. Jū Nēsbē? Nē, Jū Nesbē taču ir norvēģis! Šajā romānā ( “Ēnu vīrs” ), kas septembrī bijis populārākais e-grāmatu lasītāju vidū, 40 gadus senu nozieguma saistību ar mūsdienās notikušu šķetina Denijs Kacs. Autors Karls Juhans Valgrēns saņēmis vairākus prestižus literārus apbalvojumus.

Maģija un burvestības. Noslēpumaina akadēmija. Nē, tas nav Harijs Poters, tā ir meitene– Viktorija Roze Elingtona. Meitene, kura ielavās akadēmijā, kurā nedrīkst atrasties, kura iekļūst dažādās ķibelēs un sazvērestībās. Un tas viss notiek alternatīvā Viktorijas laikmeta Londonā. Latviešu jaunās autores Lauras Dreižes triloģijas pirmā daļa “Deja ar nāvi. Danse Macabre” . Otrā daļa jau 7. oktobrī!

Šerloks Holmss. Komentāri lieki. Tam, protams, jābūt Artūram Konanam Doilam. Tomēr ne! Šoreiz tas ir Endrū Leins. Ne velti grāmatas nosaukums ir “Jaunais Šerloks Holmss. Nāves mākonis” . Šerlokam Holmsam ir tikai četrpadsmit, un viņš risina savas dzīves pirmo noziegumu. Lai uzzinātu, kas ir nāves mākonis, būs jāizlasa e-grāmata.

Virtuāla spēle, kas liek veikt noziegumus. “Erebos”? Nē, “[geim]” ! Šoreiz viss ir nopietnāk un galvenie varoņi ir pieaugušie. Tās vairs nav bērnu spēlītes. 11. novembrī autors Anderss de la Mote būs Rīgā, tāpēc jāsteidz izlasīt triloģijas pirmo daļu “[geim]”, kā arī nupat iznākušo turpinājumu “[buzz] troksnis”. Trešo daļu gaidiet oktobra beigās.

Sena ģimenes muiža, pagātnes liecības, noslēpumi un atklājumi. Minēsiet, ka tā noteikti ir šogad tik ļoti populārā e-grāmata “Lavandu dārzs”? Tuvu. Angļu rakstnieces Katrīnas Vebas romāns “Mantojums” ir par divām māsām, kuras atklāj savu senču noslēpumus. Tajā atrodams viss, kas nepieciešams lieliskai ģimenes sāgai.

Džeks Rīčers, Amerika un noziegumi. Nav šaubu, ka tas ir Lī Čailda slavenais trilleris “Viens šāviens”. Taču šis ir tā paša autora cits darbs – “Viens pret visiem” . Skarbs galvenais varonis, kuru vīrieši apskauž, bet sievietes apjūsmo.

Saule, jūra, Grieķija un vasara. Gluži kā mūzikls “Mamma Mia!”. Toma Stouna e-grāmata “Krodziņš “Skaistā Helēna” . Stāsts par kādu Grieķijas vasaru” ir ne tikai baudpilns atvasaras romāns, bet arī praktiski pielietojama lasāmviela ar gardu ēdienu receptēm.

Cik bieži Jūs aptiekas vietā iegriežaties grāmatnīcā un “ārstējat sevi” ar grāmatām? Ninas Gregores romānā “Lavandu istaba” šāda literārā aptieka atrodas uz kuģa un pieder Žanam Pardū.

Erkils Puaro izmeklē atkal! Taču šoreiz viņa darbības ar rakstāmspalvu nevada vis Agata Kristi, bet gan Sofija Hanna. Lai pārliecinātos, vai viņai izdevies attēlot šarmanto izmeklētāju tikpat meistarīgi kā Kristi kundzei, jāizlasa e-grāmata “Monogrammu slepkavības” .

Augstākās sabiedrības dāma, kuru garlaiko vīrs un ikdienas dzīve, tāpēc viņa iesaistās dēkā ar jaunāku vīrieti. Varena mīlestība un kaislības. Jūs teiksiet: “Tai ir jābūt Annai Kareņinai!” Tomēr šoreiz galvenā varone ir Austrijas imperatore Sisī, ne Anna, un viņa iemīl kapteini Beju Midltonu, ne grāfu Vronski. Deizijas Gudivas romāns “Pūra mednieks” noslēdz septembra e-grāmatu top 10.

Abonēšanas vietnē Fabula septembrī cieņā bijuši romāni – Rūtas Šepetis bestsellers “Papīra sapņi”, Lēnas Lehtolainenas kriminālromāns “Viņas ienaidnieks” un Džūlijas Pauelas romāns-pavārgrāmata “Džulī & Džūlija”.

Apple iBooks lietotāju gaume ir līdzīga Zvaigznes mājaslapas lasītāju gaumei – topa augšgalā atrodas Karla Juhana Valgrēna detektīvs “Ēnu vīrs”, Lī Čailda trilleris “Viens pret visiem” un Mārgaretas Atvudas romāsu-distopija “Kalpones stāsts”.

 

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Augusta e-grāmatu TOP10 skaties šeit

Iesaki draugiem