Kā apprecēt princi: pelnrušķītes ceļvedis

2015-08-31

Kīras Kesas romānu “Prinča līgava: Atlase” aizgūtnēm lasa pusaudzes visā pasaulē! Pelnrušķītes stāsts mūsdienīgā versijā aizrauj un sajūsmina, neļaujot atrauties ne mirkli!

Grāmata tulkota vairāk nekā 32 valodās, tās kopējais metiens pārsniedz 3,5 miljonus eksemplāru!

Cik daudzas no jums, visu vecumu meitenēm, kādreiz ir sapņojušas par to, kā tas būtu: piederēt pie īstenas karaliskās ģimenes? Valkāt greznus tērpus, piedalīties izsmalcinātos pasākumos, apprecēt princi un kļūt par visu apskaustu princesi? Par to, ko ir vērts upurēt, lai šādu dzīvi iemantotu – un arī par cīņām, intrigām un romantiskām jūtām, kas galmā dzimst varbūt pat vēl vieglāk nekā ārpus tā – vēsta tikko latviski izdotais jauniešu triloģijas “The Selection” pirmais romāns “Prinča līgava: Atlase” .

Nākotne. Nāciju un valstu globalizācija. Vide, kurā itin visu tavā dzīvē – katru nākamo soli – nosaka kārta, kurā tu esi piedzimusi. Un raugi – mūžā lielākā izdevība ir klāt! Visām valsts meitenēm tiek piedāvāta iespēja, kāda ir tikai reizi dzīvē: piedalīties Atlasē, lai cīnītos par titulu, varu un bagātību. Lai cīnītos par prinča Meksona sirdi un roku. Viena no visām kļūs par princesi un nokļūs pasaulē, kurā zaigo dārgakmeņi un mirdzošas balles kleitas ir ikdienas apģērbs. Ikviena meitene sapņo par šādu iespēju. Ikviena, izņemot Ameriku Singeri.

Kad Amerikas ģimene saņem vēstuli ar lielisko piedāvājumu, mājā skan gaviles – šķiet, problēmas ir atrisinātas uz visiem laikiem. Vienīgais šķērslis ceļā uz laimīgo nākotni ir pati Amerika. Viņa nevēlas cīnīties par prinča sirdi. Meitenei – un tas ir noslēpums! – jau ir savs princis. Viņa ir apmierināta ar dzīvi. Un iekļūšana visu tīkotajā Atlasē Amerikai nav sapnis, bet gan visīstākais murgs.

Taču no Atlases tik viegli neatsakās. Meitenei jāpieņem lēmums – un jāsper solis pāri pils slieksnim. Kas notiks šajā cīņā, kurā trīsdesmit piecas Pelnrušķītes centīsies ar visiem atļautajiem un neatļautajiem līdzekļiem iekarot prinča Meksona sirdi? Un ja nu Meksons nemaz nav tāds nūģis, kāds izskatās?
Spraigā, krāšņā sižetā, kurā vienuviet saplūst “Bada spēļu” cienīga cīņa par izdzīvošanu un televīzijas šovu viltīgās taktikas, sievišķīgi neganta sāncensība un patiesu jūtu spēks, autore risina vienmēr aktuālo jautājumu: ko izvēlēties? Vieglāko vai pareizāko ceļu? Un kas notiek, ja pareizi šķiet abi, bet viegls nav nedz viens, nedz otrs? Kā izdzīvot nežēlīgā režīmā, kas mēģina kontrolēt tavas izvēles? Un ko tieši tu spēj mainīt šajā pasaulē?

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Ieva Zālīte.

Sagatavošanā atrodas arī otrā un trešā grāmata.

Iesaki draugiem