Pastaigas pa neparasto Rīgu

2015-07-28

Rīgas svētkus gaidot, Apgāds Zvaigzne ABC kopā ar žurnālisti Unu Griškeviču un fotogrāfiem Kasparu Gardu un Mārtiņu Otto sarūpējis lielisku dāvanu visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem – krāšņu, aizraujošu un pārsteidzošu grāmatu “Pastaigas pa neparasto Rīgu”.

Grāmatas autori aicina lasītājus iedvesmojošā pastaigā un iepazīstina ar ievērojamiem mūsu pilsētas objektiem no neparastāka skatpunkta. Aizraujošos aprakstos atklājas gan senas pilsētas leģendas un neparasti notikumi ievērojamu cilvēku dzīvē, gan pavisam mūsdienīgi, bet pārsteidzoši Rīgas noslēpumi. Izrādās, Kongresu namā bijis īpašs “Vosa gaitenis”, ievērojams latviešu dzejnieks savas vēstules parakstījis kā Pārdaugavas pilskungs, Nacionālā teātra pirmā balkona garderobē joprojām kalpo pakaramie kopš teātra ēkas atklāšanas 1902. gadā, bet Rīgas Doma kristāmtrauks ir vecāks par pašu baznīcas ēku...

Grāmatas autore Una Griškeviča atklāj:

Laikā, kad Rīga bija Eiropas kultūras galvaspilsēta, kultūras portālā “Rīga 2014”, kur strādājām kopā ar lieliskajiem fotogrāfiem Kasparu Gardu un Mārtiņu Otto, parādījās rubrika “Pastaigas Rīgā”. Tai īpaši veidojām aprakstus par dažnedažādiem Rīgas objektiem – Latvijas Nacionālo operu, Kerkoviusa namu, Rīgas Latviešu biedrību un citiem, kas vairāk vai mazāk bija saistīti ar kultūras galvaspilsētas programmas pasākumiem. Rakstot ne reizi vien secināju: viena lieta ir izlasīt informāciju Google vai “Vikipēdijā”, bet pavisam kas cits – ēku, parku vai baznīcu izstaigāt kopā ar cilvēku, kurš šīs vietas vēsturi un interesantos faktus pārzina. Tā arī tapa šie četrpadsmit stāsti, kas vispirms bija lasāmi kultūras portālā, bet tagad apkopoti grāmatā "Pastaigas pa neparasto Rīgu" . Ceru, ka šis krāšņais izdevums liks aizdomāties par to, cik daudz neparastu un aizraujošu pastaigu piedāvā mūsu Rīga!

Diāna Čivle, nodibinājuma “Rīga 2014” vadītāja:

Rīga 2014 Force majeure, ko piedzīvojām Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā, – tas ir ne tikai pārsteidzošais, nepārvaramais kultūras pozitīvais spēks. Tas ir citāds skatpunkts, tā ir mūžīgā zinātkāra jaunatklājēja degsme, vēl nezināmais un izzināmais mums šķietami labi pazīstamajā. Tas ir pārsteigums un prieks, lepnums par mūsu kultūras vērtībām no pagātnes uz nākotni. Nodibinājuma “Rīga 2014” portāla kolēģu sagatavotā grāmata “Pastaigas pa neprasto Rīgu” parāda, kas iezīmējās košāk un kam pieķērās fotoobjektīva acs Rīgas ainavās uz Eiropas lielākā kultūras projekta fona. Tā atkal uzzinām kaut ko jaunu par mums pašiem.


Lai izdodas atklāt Rīgu no jauna!

Iesaki draugiem