Atskats uz grāmatas un lietotnes „Vai Rīga jau gatava?” atvēršanas svētkiem

2015-07-05

Saulainā piektdienas pēcpusdienā laukumā pie Brīvības pieminekļa pulcējās lieli un mazi rīdzinieki, lai kopīgi vērtu vaļā krāšņām ilustrācijām bagāto grāmatu „Vai Rīga jau gatava?” un uzzinātu, pa kādām, iespējams nezināmām, takām „aizvedīs” lietotne „Vai Rīga jau gatava?”.



Māksliniece Agija Staka stāstīja, kā norisinājies darbs pie šīs grāmatas, savukārt Apgāda Zvaigzne ABC vadītāja Vija Kilbloka vēlēja labu ceļa vēju orientēšanās spēles pa Vecrīgu dalībniekiem.

 
Grāmatas māksliniece Agija Staka un sakārtotāja Inese Pelūde
 

Plkst. 15:30 tika dots starts spēlei un „trasē” devās 8 komandas – gan ģimenes ar bērniem, gan draugu pulciņi. Spēles ietvaros bija jāizstaigā 7 kontrolpunkti, kā arī jāatbild uz jautājumiem, uz kuriem atbildes varēja rast rūpīgi apskatot Vecrīgas ievērojamākās vietas.

 
Kontrolpunkts pie Lielā Kristapa
 

Jau plkst. 16:10 finišēja pirmā komanda „Rozā vilki” – 2 draudzenes un drīz pēc tam sekoja arī pārējie spēles dalībnieki.

Paldies visiem, kas šo pēcpusdienu pavadīja kopā ar mums un piedalījās orientēšanās spēlē!

Paldies grāmatas "Vai Rīga jau gatava?" māksliniecei Agijai Stakai, sakārtotājai Inesei Pelūdei un visiem, kas bija iesaistīti grāmatas tapšanā, kā arī paldies Interaktīvo grupai par lietotnes izstrādi!

 
Maza daļiņa no grāmatas-lietotnes-pasākuma radītājiem 

Iesaki draugiem