E-grāmatu TOP 10, 2014. gada decembris

2015-01-13

Kurš psiholoģiskais portrets atbilst jums?

Jauns gads ir atkal sācies, jaunas apņemšanās un jauni ieradumi. Varbūt jūsu šī gada apņemšanās ir lasīt vairāk grāmatu, vairāk e-grāmatu? Tādā gadījumā vienmēr noder populārāko e-grāmatu topa aplūkošana. Tā teikt, ja tas ir populārs, tātad lielāka iespējamība, ka nenošaušu greizi un man patiks (šī hipotēze nav universāla un darbojas vairumā gadījumu, ar dažiem izņēmumiem).

Zvaigznes ABC e-grāmatu popularitātes topi tiek pārlūkoti trijās vietnēs, kur var iegādāties e-grāmatas: Zvaigznes mājaslapā, Apple iBooks un Fastr Books. Lai arī populārākā e-grāmata katrā vietnē ir cita (Zvaigznes internetgrāmatnīcā – S. Simukas “Sārta kā asinis”, Apple iBooks – L. Veisbergeres “Atriebība Pradas brunčos” un Fastr Books – G. Flinnas “Neatrodamā”), tomēr topi ir ļoti līdzīgi (četras e-grāmatas ir visos topos: visas iepriekš minētās un vēl S. Simukas “Balta kā sniegs”). Izskatās, ka jaunā somu rakstniece Salla Simuka ir izkonkurējusi savus pirmgājējus Jū Nesbē un Stīgu Lārsonu.

Lai arī 4 no 10 ir vienādas, mēs tomēr varētu mēģināt izveidot improvizētu individuālu psiholoģisko lasītāja portretu katras vietnes vidējam lietotājam.

Zvaigznes ABC internetgrāmatnīcas lietotājs ir cilvēks, kuram tuva ir spriedze, asinis stindzinoši un neiedomājami noziegumi, kuru fascinē tumši noslēpumi, viņu interesē arī nezināmā nākotne, kas sola prātam neaptveramo, taču ir brīži, kad viņu aizrauj saviļņojoši mīlasstāsti un absurdi smieklīgi pārpratumi.

Apple iBooks vidējais e-grāmatu lasītājs arī interesējas par krimināliem elementiem, ar tīksmi lasa slepkavību detalizētus aprakstus un šķetina noslēpumus, tomēr viņu tikpat ļoti aizrauj arī ceļošana, īpaši Āzijas kontinentā, dažādu kultūru iepazīšana un piedzīvojumi; tā kā šis viss rosina dažādus sapņus (arī murgus), reizēm nepieciešams ieskatīties sapņu tulkā.

Fastr Books lietotājs gan ir daudzšķautnaina būtne, kas nesmādē aukstasinīgas slepkavības un elpu aizraujošus notikumu pavērsienus, tomēr tikpat ļoti viņam patīk smieties, novērtējot arī melnā humora burvību, šim cilvēkam patiesībā ir romantiska dvēsele; kā izrādās, viņu slepeni aizrauj arī slavenu datorģēniju dzīve.

Jāņem vērā, ka šis portrets ir veidots decembra, gada tumšā laika, lasītājiem, kad lasīt par baisām slepkavībām ir teju goda lieta! Bez devas humora ziemas izdzīvošanā neiztikt.

 

E-grāmatas var iegādāties:

www.zvaigzne.lv
FastrBooks.com
Apple iBooks

Iesaki draugiem