Grāmatu blogeru tikšanās

2013-11-06

Šodien, 6. novembrī, notika kārtējā grāmatu blogeru tikšanās, kuras laikā pastāstījām par nesen iznākušiem darbiem, kā arī par grāmatām, kas gaidāmas līdz Ziemassvētkiem.


Blogeri bija sanākuši kuplā pulkā, to skaitā arī jaunākā mums zināmā grāmatu blogere Sofija un 2 mazie lasītāji - Jānis un Ernests.


Tulkotās literatūras projektu vadītāja Una pastāstīja par vairākiem darbiem, kuri iedvesmojoši filmu un seriālu radītājus – Pī dzīve , Lieliskais Getsbijs , Pagrīdes impērija , Viens šāviens , par sirsnīgiem, romantiskiem un aizkustinošiem romāniem – Izprecinātā , Pirms atkal tiksimies , Gaisma okeānā , kā arī par mazliet neparastiem darbiem – Baudas meklētāja stāsts , Pusdienas Parīzē , par filozofisko pārdomu pilno romānu Nakts vilciens uz Lisabonu , kā arī pačukstēja, ka izdevniecībā jau ir iesniegts jaunākais Hāleda Hoseinī darba Un kalni atbalsoja (pagaidu nosaukums) tulkojums, kuru plānojam izdot 2014. gada pavasarī.



Savukārt Populārzinātnisko izdevumu projektu vadītājas Meldra un Ita pastāstīja par izcilu grāmatu mammām – Bērnu audzināšana franču gaumē , par daudzu lasītāju jau iemīļotā rakstnieka Bila Braisona grāmatu Mājās, par vairākām veselīga dzīvesveida grāmatām – Svaigēšana , Dzīve bez indīgām vielām , Ātrā diēta , par grāmatām, kas palīdz gūt panākumus un attīstīt pašapziņu – Augsta pašapziņa , Ne tikai ar prātu un drīzumā gaidāmo darbu Ļoti veiksmīgu cilvēku 7 paradumi . Nesen iznākušas arī vairākas neparastu (un ļoti dažādu) cilvēku biogrāfijas – uz izcilību iedvesmojošais Vorena Bafeta dzīvesstāsts Sniega bumba , Naimas B. Robertas atklātais stāsts par konvertēšanos islāmā – No manu māsu lūpām – un Eņģeļi manos matos , kuras autore stāsta par savu saikni ar sargeņģeli un atklāj arī lasītājiem, kā sajust eņģeļu klātbūtni ikdienā. Tuvojoties svētkiem, redakcijā gaidāmi vairāki jaunumi, arī folkloristes Ineses Krūmiņas grāmata Zīme. Raksts. Nozīme, kas aicinās paraudzīties uz latviešu zīmēm un rakstiem no neierastāka skatpunkta.



Projekta F&F grāmatas vadītāja Bārbala pastāstīja par šīs nedēļas pirktāko grāmatu TOP 10 1. vietas ieguvēju – Patrika Rotfusa romānu Vēja vārds , par neparastu un mazliet baisu romānu Mis Peregrīnes nams brīnumbērniem , par skumjo un aizkustinošo grāmatu Mūsu zvaigžņu vaina . Novembra beigās-decembra sākumā arī Latviju pārņems Grumpy Cat trakums un īgnums, jo iznāks Nīgrā kaķa grāmata . Turklāt uzzinājām, ka top Geimena un Prečeta darbs Labās zīmes un šausmu karaļa Kinga romāns 11/22/63.



Vēl līdz gada beigām būs grāmata Sapņu komanda un jau daudzu lasītāju gaidītā Bēra Grilla otrā grāmata Dzimis, lai izdzīvotu .



Paldies visiem, kuri ieradās, un uz tikšanos nākamreiz!

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem