Izdotas jau vairāk nekā 1000 e-grāmatas

2015-02-12

Šogad 8. martā apritēja 5 gadi, kopš Apgāds Zvaigzne ABC izdeva pirmo elektronisko grāmatu.

Cilvēki lasa, lasīja un lasīs! Laikiem mainoties, papīra grāmatas, kuras smaržo pēc tipogrāfijas krāsas, piedzīvo papildinājumu: cilvēku ērtībām radītas arī e-grāmatas . Katrs pats izvēlas, kuru grāmatas veidu lietot ir ērtāk: atvaļinājumā līdzi ņem e-grāmatu lasītāju, kurā ietilpst neierobežots grāmatu skaits, bet viesistabas grāmatplaukta goda vietā novieto jaunākos romānus un uzziņu grāmatas.

Šogad 8. martā apritēja 5 gadi, kopš  Apgāds Zvaigzne ABC izdeva pirmo elektronisko grāmatu.  Tā bija Jura Rubeņa un Lorensa Frīmena grāmata ar zīmīgo nosaukumu “Krīzes iespējas”. Pirmā e-grāmata, kas tika piedāvāta Apple ierīču faniem un bija lasāma iBooks aplikācijā, bija Valtera Aizaksona biogrāfiskais darbs “Stīvs Džobss” , kas bija pieejams pirms drukātās grāmatas, proti, 2012. gada 26. oktobrī. Esam gandarīti, ka Zvaigzne ABC lasītājiem var piedāvāt aizraujošus dāmu romānus, intriģējošus detektīvus, vērtīgas biznesa grāmatas, mīļus bērnu darbus, noderīgu mācību literatūru lasītājiem, kuri vēlas iepazīt atzītu latviešu un ārzemju autoru e-grāmatas jebkurā vietā un laikā.

Piecu gadu jubilejai veltītie pasākumi notika īpašā Zvaigzne ABC stendā Grāmatu izstādē Ķīpsalā, kad varēja vairāk uzzināt par elektronisko grāmatu izdošanu un lietošanu, kā arī nobaudīt jubilejas torti.

Kopš 2010. gada 8. marta Apgāds Zvaigzne ABC ir izdevis vairāk nekā 1000 e-grāmatas.

Grāmatplauktā ir mācību literatūras un pedagogiem noderīga metodiskā literatūra, kā arī e-grāmatas, kas palīdz bērniem sagatavoties skolas gaitu sākšanai, piemēram, e-grāmatas lasīšanai zilbi pa zilbei.

Par Fastr - šis ir mūsu sadarbības partneris, kas arī izplata mūsu e-grāmatas, bet tikai ePub formātā, pašlaik ir apmēram 300 darbu, turklāt lielu daļu no piedāvātajām e-grāmatām var izmantot arī abonēšanas servisā.

Apple iBooks aplikācijā pašlaik ir vairāk nekā 300 Zvaigzne ABC e-grāmatas, arī ePub formātā.