Didzis Kukainis: Pjērs Dikāns "Dikāna diēta"

2012-12-27

Beidzot jebkura lasītāja rokās ir nonācis jauns atklājums - Dikāna diēta ! Lai gan man nekad personīgi nav bijusi ne vajadzība, ne arī pastiprināta interese par un ap diētām, tad tomēr grāmata "Dikāna diēta" spēj pievērst pat šāda cilvēka uzmanību un tas jau ir pats galvenais. Grāmata, ko sarakstījis franču ārsts Pjērs Dikāns, vēsta par šī ārsta pētījumiem 35 gadu garumā, kad viņš ir pirmoreiz sastapa tuklu pacientu, kuram bija nepieciešama ātra, efektīva un, galvenais, droša diēta. Izrādās, ka tāda pasaulē eksistē un tā ir Dikāna diēta! Tā nav vienkārši diēta, bet gan izglītojoša sistēma, kas var mainīt ikviena cilvēka dzīvi. Tur arī slēpjas visa šīs diētas būtība un oriģinalitātes atslēga!

Dikāna diēta tik tiešām ir unikāla, tāpat arī šī grāmata ir unikāla - tajā netiek moralizēts vai pārmests, bet gan cilvēks tiek pamācīts un, galvenais, izglītots - izglītots par veselīga uztura būtisko nozīmi un tā visbūtiskākajām sastāvdaļām. Šo diētu ievērojot, nav jāskaita kalorijas un tā ir ideāli piemērota gardēžiem un pat gaļas cienītājiem. Kā vēsta grāmata - ēdiet gaļu un zaudējiet svaru!

Viens no galveniem nosacījumiem, ko daudzi mūsdienās jau ievēro, bet vēl tikpat daudzi tomēr no tā izvairās - tā ir pietiekama šķidruma uzņemšana. Tai šai grāmatā ir pievērsta gana nopietna uzmanība, gluži tāpat kā proteīnu ceturtdienām un vispār pareizam uzturam. Pareizam nevis dietologu izpratnē un norādījumos, bet pareizam Dikāna kunga izpratnē, kam arī ir vislielākā efektivitāte, lai cilvēki saglabātu motivāciju saglabāt un noturēt savu svaru optimālās robežās atbilstoši savām vēlmēm un vajadzībām. Tātad, viens no ideālas diētas priekšnoteikumiem ir izlietot dienā pietiekami daudz šķidruma - ne mazāk par pusotru litru.

Dikāna diētu un vispār šo izglītojošo programmu veido četras diētas, kas seko cita citai un ir savstarpēji saistītas. Programmas mērķis ir vadīt korpulento cilvēku, līdz sasniegts vēlamais svars, un palīdzēt iegūto svaru saglabāt. Šajās secīgajās diētās pakāpeniski tiek iekļauts aizvien lielāks skaits pārtikas produktu. Protams, grāmata sniegs jums detalizētu jo detalizētu šīs diētas pielietojuma aprakstu un nosacījumus, tomēr es vēlos citēt kādu vietu no šīs grāmatas: " Proteīnu diēta ir tikai vienu dienu nedēļā, toties visu turpmāko dzīvi; tas garantē ilgstošu iegūtā svara stabilitāti. Par šīm pūlēm jūs atalgo pārējās sešas nedēļas dienas, kad varat ēst visu bez ierobežojumiem, bez pārmetumiem sev."

Kā jau rakstīju, šajā grāmatā būtiska uzmanība ir pievērsta pietiekamam ūdens patēriņam mūsu ikdienā un tādēļ šajā grāmatā ļoti informatīvi ir sniegta informācija gan par ūdens dzeršanas nozīmi, gan norādīts, kā ūdens attīra organismu un uzlabo diētas rezultātus, kā ūdens kopā ar proteīniem spēcīgi iedarbojas pret celulītu, un, arīdzan - ūdens ir labs līdzeklis pret ēstgribu! " Pārsteidzoši, ka laikā, kad cilvēki, organizācijas un farmācijas laboratorijas sapņo radīt nevainojamu līdzekli ēstgribas mazināšanai, vēl arvien tik daudzi nezina un - kas vēl sliktāk - negrib uzzināt par tik vienkāršu, tīru un lētu apetītes nomierināšanas līdzekli kā ūdens."

Grāmata "Dikāna diēta" arī man, cilvēkam, kam nav nepieciešamas diētas notievēšanai, lika pa jaunam paskatīties uz veselību, kā arī novērtēt pareizi sabalansēta uztura un izglītības nozīmi mūsu ikviena veselības un svara saglabāšanā! Lai jums veicas, iepazīstot šo brīnišķīgo grāmatu un tās paustās pamācības jūsu dzīves kvalitātes uzlabošanā!

Didzis Kukainis, http://didzis.weebly.com, 26.12.2012.

Lasītāju atsauksmes