Praktisks rīks dzīvesspēka attīstīšanai

2016-06-14

Tikko Apgādā Zvaigzne ABC iznākusi psiholoģijas doktores un veselības ekspertes Zelanas Montminī grāmata “21 diena pretī dzīvesspēkam”. Tajā autore piedāvā praktiskus un zinātnē balstītus padomus un efektīvu 21 dienas programmu dzīvesspēka aktivizēšanai.

Grāmatā "21 diena pretī dzīvesspēkam" no sarežģītās teorijas ir izveidota efektīva un praktiska metode. Katra diena tiek veltīta kādai būtiskai īpašībai – pateicībai, spējai koncentrēties, pašcieņai, pašapziņai -, un tās laikā jāpaveic trīs vienkārši uzdevumi. Ar īpašas anketas palīdzību varat noskaidrot sava pašreizējā dzīvesspēka kvalitāti un uzlabojumu pēc 21 dienas programmas. Lai turpinātu to pilnveidot, jāizmanto katras nodaļas beigās doto “vingrinājumu mūža garumā”.

Ekskluzīva iespēja! Zelana Montminī būs Rīgā un vadīs meistarklasi! 16. jūnijā Rīgas biznesa skolā notiks meistardarbnīca “Dzīvesspēks: kā trenēt sevī spēju pārvarēt grūtības” kopā ar metodes autori Zelanu Montminī, “Radošuma pils” treneriem, Katrīnu Ošleju (ICF Latvijas nodaļas prezidenti) un Jāni Ošleju (“Primekss” vadītāju).

Kāpēc tieši 21 iezīme un 21 diena? Šāds dienu skaits izvēlēts, atsaucoties uz pieņēmumu, ka ir nepieciešama 21 diena, lai izveidotos jauns ieradums. Taču, kā noskaidrots pētījumos, smadzenēm ir nepieciešami vismaz divi mēneši, lai jauns paradums kļūtu par cilvēka otru dabu. “Uztveriet to kā triju nedēļu ilgu treniņnometni, kas veicinās dzīvesspēka veidošanās procesu,” aicina autore. Šī grāmata ir praktisks darbarīks, ar kura palīdzību nostiprināt 21 iezīmi, kas attīsta dzīvesspēku. Cilvēks, kam piemīt dzīvesspēks, neidentificējas ar grūtībām, tāpēc var mainīt savu attieksmi pret apstākļiem un pats novērst problēmas. Zinātniskos pētījumos ir konstatēts, ka cilvēki ar izteiktu dzīvesspēku ne tikai vieglāk atgūstas pēc smagas pieredzes, bet rezultātā arī aug un kļūst spēcīgāki – piedzīvo pēctraumatisko izaugsmi. Viņi atrod veidu, kā piedzīvotās grūtības no jauna definē viņu dzīvi un piepilda to ar jaunu jēgu. Šāda veida izaugsme ir dzīvesspēka stūrakmens.

Jānis Ošlejs, uzņēmējs un “Radošuma Pils” dibinātājs:

Ir daudz bērnu ar labām sekmēm, kas apgūst zināšanas pie lieliskiem pedagogiem, izmantojot interesantas izglītības metodes, tomēr reālajā dzīvē viņi panākumus negūst. Ir daudz gudru darbinieku, kas saskaroties ar pirmajām grūtībām, saplok, tā arī nesasniedzot savu potenciālu. Kā iemācīt pārvarēt grūtības? Zelana Montminī parāda, ka atslēga ir pozitīvu paradumu veidošana, un sniedz praktiskus dzīvesspēka attīstības rīkus skolotājiem, vadītājiem un vecākiem.

Katrīna Ošleja, organizāciju psiholoģe, koučs, “Talentor Latvija” dibinātāja:

Spēja pārvarēt grūtības jeb dzīvesspēks ir ieradums, kuru var attīstīt ikviens. Grāmata sniedz skaidrus un praktiskus padomus, kā to paveikt, un būs labs padomdevējs vadītājiem, skolotājiem, vecākiem un katram, kas vēlas piedzīvot pārmaiņas un attīstīt sevī jaunu spēku.


Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Lilija Berzinska.

Iesaki draugiem