Apraksts

Kaisle un alkas, uzticība un nodevība Marokas sultāna galmā

1677. gads, Maroka
Aiz Meknēsas pils lepnajiem mūriem slepkavībā tiek nepatiesi apsūdzēts Nusnuss – gūstā saņemts senūfo cilts vadoņa dēls, kas tagad ir vien pieticīgs rakstvedis. Pūlēdamies izvairīties no soda par asiņaino noziegumu, Nusnuss saprot, ka kļuvis par sazvērestības upuri un nonācis krustugunīs starp trim ietekmīgākajiem cilvēkiem Marokas galmā: viens no tiem ir untumainais sultāns Ismaīls, otra – viņa baigā sieva Zaidāna, nāvējošu dziru brūvētāja, bet trešais – zemiskais lielvezīrs.
Tikām jauna angliete, vārdā Ālise Svanna, krīt pirātu gūstā un tiek atvesta uz sultāna galmu. Viņai ir tikai divas iespējas: atsacīties no savas ticības un nokļūt sultāna harēmā vai mirt. Cenzdamies glābt savu dzīvību, Ālise un Nusnuss piespiedu kārtā noslēdz savienību – savienību, kam lemts kļūt par spēcinošām, mīlestības pilnām attiecībām.

No Meknēsas briesmām un krāšņuma līdz Londonas smirdīgajām ielām un Čārlza II izlaidīgajam galmam... "Sultāna sieva" ir valdzinošs stāsts, kurā atmodināti daži no neparastākajiem vēstures varoņiem.

Angļu rakstniece Džeina Džonsone jau ilgus gadus strādā grāmatniecībā un raksta arī grāmatas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Iedvesmu romānam "Sultāna sieva" viņa smēlusies Marokas vidē un vēsturē.

No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova.


Džeinas Džonsones grāmatās var atrast it visu: tās ieskauj lasītāju spēcīgu kaislību, romantikas un vēstures gaisotnē, iekārdinot jau no pirmās lappuses.
Keitija Forde, romāna “Franču dēka” autore

Romānā “Sultāna sieva” netrūkst intrigu, nodevību un slepkavību. Tomēr tajā ir arī sirdi plosoša, jutekliska mīlestība un aizraujoši Marokas galma tradīciju apraksti mijas ar košām Londonas ainiņām no Čārlza II valdīšanas laika. Lielisks romāns, kuru vēl saistošāku padara sultāna vergs Nusnuss – izcils varonis, kurš ir pelnījis atgriezties vēl kādā autores grāmatā.
New York Times

Izcils un valdzinošs romāns. Esmu pārliecināta, ka tas kļūs par pasaules bestselleru.
Deizija Gudvina, romāna “Pūra mednieks” autore

Džeinas Džonsones apburošais romāns “Sultāna sieva” nav izklaidējoša lasāmviela – tas ir īsts meistardarbs. Autore prasmīgi atainojusi dzīvi tirāniskā Marokas sultāna galmā, neaizmirstot ne zemisku nodevību un māņticību, ne patiesu drosmi un mīlestību. Romāns lappusi pēc lappuses nemanāmi atdzīvojas, līdz lasītājs attopas, ierauts reibinošā, maģijas pilnā pasaulē
Tahirs Šahs, romāna “Kalifa nams” autors

Apraksti ir eksotiski un aromātiski, sižets – oriģināls un aizraujošs, galvenais varonis – ļoti iekārojams, varone – apburoša, vēsturiskie notikumi – filigrāni atainoti. Romāns kopumā ir tik izcils, ka nav iespējams nolikt to malā!
Goodreads.com

Romāns “Sultāna sieva” ir kā burvju paklājs – tas lasītāju aiznes eksotiskā un teiksmainā arābu pasakā, kur patiesība un izdoma savijušās neatšķetināmā kamolā.
Amazon.com

Publikācijas

Iesaki draugiem