Apraksts

Iztēlojieties, ka jums piedāvā šādu iespēju: ieņemiet tableti, un nodzīvosiet vienu žilbinošu nedēļu, kurā jums būs viss – nauda, baudas, spēks, slava, izcilas prāta spējas un jūs mīlēs, pat dievinās visi cilvēki, ar kuriem sastapsieties. Bet pēc nedēļas jūs mirsiet.
Šādu izaicinājumu pieņem Melvina Bērdžesa darba “Deva” varonis Edams. Romāna darbība norisinās salīdzinoši tuvā nākotnē, kas tomēr satraucoši atgādina mūsdienas. Ir samilzuši sociālie konflikti, ļaudis ir neapmierināti ar pastāvošo iekārtu, un jauniešu vidū ir ļoti aktuāli ļauties jaunās narkotikas, dēvētas par Nāvi, kārdinājumam...

Romānā “Deva” ir daudz elementu, kas Bērdžesu dara par tik neatvairāmu rakstnieku. Tajā ir sekss, narkotikas un rokenrols, un ģitārai līdzīgi grāmatā skan autora savdabīgi pašlepnais, straujais un satraucošais stils.
Entonijs Magovans, The Guardian

Britu rakstnieks Melvins Bērdžess (1954) ir bestsellera “Kaifs” (1997) autors. Romāns “Kaifs” 1997. gadā ieguva Kārnegī balvu un Guardian bērnu literatūras balvu, 2004. gadā grāmatas tulkojumu latviski izdevis apgāds “Zvaigzne ABC”. 2014. gadā romāns izdots atkārtoti.

No angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga.

Publikācijas

Iesaki draugiem