Apraksts

Jūnass Jūnasons (1961), zviedru rakstnieks. Kļuva slavens ar romānu “Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu un pazuda”, grāmatu, kura izdota jau vairāk nekā 30 valstīs, kopējam metienam pārsniedzot 8 miljonus, un par kuru J. Jūnasons saņēmis arī vairākas literārās balvas. Romāns ir arī ekranizēts.

BURLESKA, KOMĒDIJA, VĒSTURISKS FARSS – JŪNASONS IR SAVĀ ELEMENTĀ!

Nombeko piedzimst Dienvidāfrikā, Soueto graustos. Mazais, melnais meitēns izrādās apsviedīgs rēķinātājs un stratēģis. Vai kāds brīnums, ka Nombeko ātri vien kļūst par gaužām noderīgu ēnu vienam no vadošajiem DĀR atominženieriem?

Tālajā Zviedrijā mīt vīrs, kurš sadomājis gāzt no troņa karali. Tas nav darbs viena cilvēka mūžam, tāpēc Ingmars cēlo misiju plāno uzticēt saviem dēliem – dvīņiem Holgeriem. Holgers 1 un Holgers 2 ir pilnīgi vienādi un nešķirami, tikai viens no viņiem ir idiots, bet otrs neeksistē...

Kad Nombeko sastopas ar brāļiem Holgeriem, sarežģītajā stāstā iesaistās Zviedrijas karalis, Ļeņina piemineklis, prātā jucis ASV kareivis, Ķīnas Tautas Republikas prezidents, grāfiene Virtanena, trīs ķīniešu meitenes ar ļodzīgu spriestspēju, anarhisti, ekstrēmisti, Mossad aģenti, kravas auto ar zagtām numurzīmēm un viena vidēja lieluma atombumba...

No zviedru valodas tulkojusi Rute Lediņa.


“Analfabēte, kas prata rēķināt” – aizraujošs un uzmanību piesaistošs stāsts par veiksmi, mīlestību un starptautiska līmeņa attiecībām. Tikpat bezgalīgi smieklīgs un saistošs kā Jūnasa Jūnasona pirmais romāns “Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu”.
Amazon.com

Jūnass Jūnasons atgriezies ar jaunu darbu līdzīgā stilā. Komisks mīlestības, veiksmes un matemātikas kokteilis.
Daily Express

Vienkārši brīnišķīgs romāns – satīrisks ceļojums apkārt pasaulei, kas nesaudzē nevienu – nedz zviedru liberāļus, nedz pulkvedi Kadāfi, nedz arī aparteīdu un Dienvidāfrikas premjeru B. J. Forsteru.
The Times

Smieklīgs un pavisam neticams stāsts par sievieti, atombumbu un kāda vīra ambīcijām gāzt Zviedrijas karali no troņa… Jautrs vakars garantēts!
Kirkus Reviews

Romāna “Analfabēte, kas prata rēķināt” darbības vide aizved no tālās Dienvidāfrikas uz Zviedriju, vienlaikus atklājot, ka pat šķietami nenozīmīgi cilvēki var mainīt pasaules likteni.
Denver Post

Iesaki draugiem