Apraksts

Tuk-tuk!
– Kas tur ir?
– Tas esmu es, pastnieks Pečkins. Atnesu jums paciņu...

Lāga večuks pastnieks Pečkins tālajā Skābpienciemā grib jaunu velosipēdu. To varētu dabūt gluži par velti, ja vien pastnieks atbildētu uz kādu sludinājumu avīzē, kurā tiek meklēts sešgadīgs puisēns ar dīvainu vārdu – Tēvocis Fjodors.
Kamēr pastnieks kaļ savus plānus, Tēvocis Fjodors kopā ar runci Matroskinu, kovārnēnu Grābsli, uzticamo suni Šariku un govi Murku atrod apslēptu mantu, iegādājas traktoru, kurš pārtiek no zupas un vārītiem kartupeļiem, un mazītiņu sauli mājas apsildīšanai. Raibā kompānija izglīto profesoru Sjominu zvēru valodu jautājumos, satriec Tēvoča Fjodora vecākus ar nesaprotamu vēstuli, iedraudzējas ar bebru ģimeni un uzcienā pastnieku Pečkinu ar aizdomīgu pienu...

Kas radījis draudzīgo krokodilu Genu, lielacaino brīnumzvēru Pekausi, runci Matroskinu un Tēvoci Fjodoru? Tas ir populārais krievu rakstnieks Eduards Uspenskis! Viņš ir daudzu bērnu grāmatu, dzejoļu un animācijas filmu scenāriju autors, kura radītie tēli jau sen iepatikušies arī lieliem un maziem latviešu lasītājiem.

Iesaki draugiem