Apraksts

Francis Eberhofers ir brīnišķīgs lauku policists. Godīgs, vienkāršs un... iespējams, mazliet ar putniem galvā. Tieši tāpēc viņu no Minhenes policijas ir pārcēluši strādāt dzimtā ciemata policijā – tādā nostūrī kriminālā situācija nav necik saspringta. Te varētu iznīkt aiz gara laika, taču Francim ir teicams pēddziņa deguns, kas nekļūdīgi atpazīst noziedzīgus elementus.

Šoreiz aizdomu ēnas tinas ap Neihoferu ģimeni. Redziet, viņi mirst visai dīvainos apstākļos: depresīvā māte pakaras mežā, tēvu, pieredzējušu elektriķi, nosit strāva, bet viens no dēliem tiek saspiests plakanāks par plakanu zem kravas konteinera... Kamēr vēl dzīvs beidzamais Neihoferu puika, Francim Eberhoferam jāatklāj iespējamā slepkavas nodomi. To gan grūti izdarīt, ja esi aizrāvies ar sievieti – un ne jau kādu ciema zelteni, bet īstu muižnieci Mersedesu Dešampē-Zonleitnera kundzi. Viņa ieradusies atjaunot vecāku muižiņu, un visi ciemata jaunie vīrieši ar mainīgiem panākumiem sacenšas par burvīgās pilsētnieces uzmanību.

Kaut arī Francim ir darba pilnas rokas, viņam atliek laika ik vakaru izmest līkumu ar uzticamo milzsuni Ludvigu, iedzert kādu alus kausu pie Volfija, koķetēt ar birģermeistara sekretāri Sūziju, papļāpāt ar ciema haltūristu Flecingeru un uzslavēt Omes neticami gardos knēdeļus.


Rita Falka (1964) kļuvusi slavena ar saviem šarmanti smieklīgajiem detektīvromāniem par Franci Eberhoferu. Izcilais ciemata detektīvs priecē lasītājus daudzās valstīs, pēc grāmatas motīviem uzņemta arī filma.

No vācu valodas tulkojusi Renāte Siliņa.


Sasodīti tiešs, nāvīgi labs un nolādēti smieklīgs. Tik tiešām vērts, lai izlasītu.
Schwabische Post
    
Ikoniski labs  provinces krimiķis – smieklīgs līdz asarām. Noteikti jāizlasa!
Stadtkurier Frankfurt

Katrā provincē, katrā pasaules malā ir savi izmeklētāji un komisāri, cits par citu gudrāks un attapīgāks. Bet Francis Eberhofers ir pats labākais no visiem! Viņš ir tik brīnišķīgi tiešs un vienkāršs – gan runā, gan darbos, – ka jāsmejas par katru viņa vārdu un soli!
Andreass Opermans, Märkische Oderzeitung

Nav nekāds brīnums, ka Ritas Falkas sirsnīgais un jautrais provinces detektīvstāsts iekļūst visos bestselleru sarakstos – lauku policista Franča Eberhofera atstāstītie notikumi iedomātajā pilsētiņā liek smieties un spiegt no sajūsmas!
Ivonne Polnika, Main-Echo

“Ziemas kartupeļu knēdeļi” pamazām kļūst par kulta lasāmvielu Bavārijā un visā Vācijā! Apburošs galvenais varonis!
Betīna Emeriha, hr1

Iesaki draugiem