Apraksts

Profesoram Jānim Mencim 2014. gada 4. maijā apritētu 100 gadi.
Godinot profesora piemiņu, Apgāds Zvaigzne ABC klajā laidīs pēc 1984. gada izdevuma sagatavotu Jāņa Menča grāmatu “Matemātikas metodika pamatskolā”.

Kaut arī darba pirmais un vienīgais izdevums laists klajā pirms 30 gadiem, tas nav zaudējis savu aktualitāti arī mūsdienās. Tāpat kā agrāk, arī tagad daudzi skolotāji šo bibliogrāfisko retumu iespēju robežās cenšas izmantot kā neatņemamu mācību procesa sastāvdaļu, jo profesora Jāņa Menča padomi matemātikas metodikas apguvē un vispārēji apsvērumi par dažādu tematu mācīšanu vienmēr ir bijuši un būs zelta vērtē.

Profesors Jānis Mencis (1914–2011) – Skolotāju skolotājs. Savā garajā un raženajā mūžā viņš sastādījis desmitiem matemātikas mācību grāmatu un mācību līdzekļu, kā arī metodisko literatūru skolotājiem. Profesors izglītojis simtiem skolēnu un skolotāju, sagatavojis un vadījis televīzijas mācību raidījumus sākumskolas un pamatskolas skolēniem.

Jānis Mencis beidzis Rīgas Skolotāju institūtu, Latvijas Valsts universitāti, ieguvis pedagoģijas doktora grādu, vēlāk arī habilitētā doktora grādu.
Latvijas emeritētais zinātnieks.
Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Publikācijas

Iesaki draugiem