Apraksts

Džeronīmo Stiltons ir ļoti talantīgs, inteliģents, darbspējīgs un uzņēmīgs grauzējs. Viņš ir dzimis Pelēnijā (Peļu salā), ieguvis maģistra grādu grauzēju literatūras peloloģijā un salīdzinošās arheopelotikas filozofijā. Stiltons vada nozīmīgāko Pelēnijas avīzi “Grauzēja Balss”. Viņš saņēmis daudzus apbalvojumus, to vidū Pelicera prēmiju par sensacionālo darbu “Pazudušo dārgumu noslēpums”. Viņa grāmatas tulkotas 42 valodās, Itālijā pārdotas 26 miljonu lielā metienā, bet pasaulē – 85 miljonu tirāžā! Un beidzot viņa grāmatas, kas spēj aizkustināt tāpat kā vissaldākie sieriņi, aizraut kā viskārdinošākās picas smarža un ir nepārspējami asprātīgas, ir pieejamas arī latviešu valodā! Pats autors par saviem stāstiem saka: “Tie ir vienkārši lieliski, Džeronīmo Stiltona godavārds!”

“Kas te notiek?! Kurš pilsētā izliekas par mani, Džeronīmo Stiltonu? Kurš krāpjas, lai atņemtu man avīzi “Grauzēja Balss”? Pie tūkstoš sieriem, es patiešām nevarēju iedomāties, ka... ” /Džeronīmo Stiltons/

Kādu rītu Džeronīmo Stiltons aizguļas. Kuram gan tā nav gadījies? Bet šī reize izrādās liktenīga. Stiltons vienā mirklī zaudē ne tikai savu avīzi, bet arī mājas un gandrīz pat ģimeni. Tomēr – nepieciešams vien mazliet atjautības, un rodas izcils plāns, kā zaudēto atgūt ar uzviju. Turklāt tas notiek tik uzjautrinošā veidā, ka ikvienam lasītājam pamatīga izsmiešanās garantēta!

Iesaki draugiem