Apraksts

Pirmās grāmatas par neganto Niku publicētas 1994. gadā. Izrēķiniet! 2014. gadā negantā Nika grāmatu sērijai jau būs 20 gadu! Izdevniecība Orion Books ir jau publicējusi šajā sērijā 24 nosaukumu grāmatas, kā arī ar to saistītas kolekcijas, joku grāmatas, aktivitāšu grāmatas u.c. Ir radīta arī filmu sērija.

Kopš 2010. gada arī "Izdevniecība Zvaigzne ABC" latviešu valodā publicē grāmatas par neganto Niku. Stāstiņus no angļu valodas tulkojusi Ieva Strelēvica.

Lasītāji latviešu valodā var iepazīties ne vien ar neganto Niku, bet arī ar viņa brāli pareizo Pēteri un citiem bērniem, piemēram, gražīgo Grietu, dauzonīgo Danu, miegaino Marku, īgno Īrisu, būdīgo Bruno, riebīgo Rebeku, priecīgo Patriku un daudziem citiem, grāmatās "Negantais Niks", "Negantais Niks un slepenais klubs", "Negantais Niks – rokzvaigzne", "Negantais Niks apmuļķo Zobu feju", "Negantais Niks lasa grāmatu", "Negantā Nika pateicības vēstule", "Negantais Niks un baismīgā bērnu pieskatītāja", "Negantais Niks aplaupa banku".

Grāmatiņā "Negantais Niks un baismīgā bērnu pieskatītāja" jūs ar sajūsmu sekosiet, kā Niks savalda baismīgo bērnu pieskatītāju riebīgo Rebeku; jutīsiet līdzi Nikam viņa piespiedu izbraukumā kopā ar ģimeni, lai apciemotu klīrīgo Klementīni, pumpaino Polu un viņas jaundzimušo bēbi vemjošo Veru; varēsiet iztēlē iesaistīties šausmīgajos notikumos ar Slepenā kluba un Lillā Rokas forta bojāeju, kā arī, pārģērbušies par rozā trusi vai citu tēlu, piedalīties Helovīna svētku saldumu vākšanas akcijā, saucot: Saldumus, ja negribi, lai izjoko!

Publikācijas

Iesaki draugiem