Apraksts

Izmēģini šeit!

Vai zini, kā darbojas elektriskais zvans? Kāpēc pretēji poli pievelkas, bet vienādi – atgrūžas? Kā iegūt magnētiskā lauka raksturīgās līnijas? Kas ir releju slēdzis? Ko dēvē par solenoīdu? Kas ir fotoelektriskie elementi? Pēti un darbojies, lai uzzinātu vairāk par strāvas stiprumu ietekmējošiem faktoriem, elektromagnētiem, Zemes magnētisko lauku, fosilā kurināmā elektrostacijām un citiem jautājumiem! Izpildi interaktīvus uzdevumus, piemēram, šķiro metāla lodītes magnētiskajās un nemagnētiskajās, kā arī izmanto simulācijas, lai pārbaudītu, kā strāva plūst dažādos slēgumos un kā var regulēt tās stiprumu!

Šis sērijā “Mazā interaktīvā enciklopēdija” izdotais disks “ELEKTRĪBA” ikvienam zinātkārajam interesentam ļaus uzzināt daudz aizraujoša dinamiskā un aizraujošā veidā – vērojot video un animācijas, izspēlējot interaktīvas spēles, pētot un veidojot dažādu procesu simulācijas, kā arī pildot daudzveidīgus uzdevumus. Un tas vēl nav viss – saņem papilduzdevumus par īpaši labu darbu!

Interaktīvo enciklopēdiju “Elektrība” veido trīs temati (“Elektriskās ķēdes”, “Virknes slēgumi un paralēlie slēgumi” un “Elektrības ražošana”), kas ir iekļauti Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātajā interaktīvajā mācību materiālā “Dabaszinības 5.-6. klasei 1. daļa” (Zvaigzne ABC, 2012), bet trīs temati (“Elektriskā strāva”, “Magnēti”, “Elektromagnēti”) ir izstrādāti speciāli šīs sērijas diskam.

Tehniskā specifikācija: 1 GHz Intel Pentium III vai līdzvērtīgs procesors; 512 MB RAM; ar DirectX 9 savietojama videokarte ar 128 MB pieejamu atmiņu; 600 MB vietas uz cietā diska; DVD lasītājs; Microsoft Windows 7, Vista, 2000 vai XP; Adobe Flash Player 8 vai jaunāks.

Vai esi gatavs? Ieslēdz datoru un – aiziet!

Iesaki draugiem