Apraksts

Debora Mogaha ir britu rakstniece, kuras romāni kļuvuši par bestselleriem. Viņa ir veiksmīgi rakstījusi arī scenārijus filmām, adaptējot literārus darbus. “Vislabākā eksotiskā viesnīca “Kliņģerīte”” sākotnēji iznāca ar nosaukumu “These Foolish Things”, taču pēc ekranizācijas kļuva slavena tieši ar filmas nosaukumu, ar kuru to šodien pazīst visā pasaulē.

ASI ĒDIENI, KOŠAS KRĀSAS, KAISLĪGAS ATTIECĪBAS UN DZIRKSTOŠS HUMORS

Kad pārgurušā ārsta Rāvi nejaukais sievastēvs kārtējo reizi ir izmests no veco ļaužu nama “par nepiedienīgu seksuālu uzmācību”, Rāvi vienīgo reizi mūžā pažēlojas uzņēmīgajam biznesmenim brālēnam Sonijam no Bengalūras. Vīru slepenajā sarunā dzimst brīnišķīga ideja: “Vislabākā eksotiskā viesnīca KLIŅĢERĪTE”...

Sapņojot par laisku dzīvi, siltu sauli un džinu ar mango sulu, grupiņa pensionāru, iekārdināti ar vilinošo reklāmu par atjaunoto grezno viesnīcu, pamet Angliju, lai sāktu jaunu dzīvi Indijā. Lai gan “jaunā dzīve” nav tāda, kā cerēts, – iztrūkst apsolītās greznības – tā piedāvā aizraujošus piedzīvojumus eksotiski skaistajā zemē un pat negaidītu mīlestību.

No angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.


Burvīga lasāmviela! Asprātīgs, brīžiem klaji sarkastisks, brīžiem dziļi romantisks un aizkustinošs stāsts par drosmi, mīlestību, draudzību un spēju sākt dzīvi no jauna. Smiekli, asaras un brīvības izjūta!
Guardian

Debora Mogaha savā vislabākajā ampluā: mīļi, aizkustinoši... un tik krāsaini! Krāšņas detaļas, reljefi izzīmēti varoņu raksturi, notiekošais burtiski parādās acu priekšā!
The Daily Telegraph

Ja atmetam humoru, šī ir grāmata par spēju atcerēties – par vēlu vai tieši laikā –, kā ir būt dzīvam.
The Times Literary Supplement

Dzirkstoši, dzīvespriecīgi un izklaidējoši!
Mail on Sunday

No pirmās līdz beidzamajai lappusei izbaudāma dzīves gudra melnā komēdija. Nepārspējami smieklīga un vienlaikus dziļa.
Sunday Express

Mani sasmīdināja jau pirmās pāris lappuses. Palasiet – vai tas mazliet neatgādina situāciju Latvijā? Medicīna, vecie ļaudis, radinieku izdarības – un arī pašu sirmo māmuliņu un mīļo papuču brēcoši “saticīgā” daba... Un klāt Austrumu eksotika, apbrīnojami vieglā pieeja dzīvei un neganti smagie raksturi – šī ir burvīga, mānīgi viegli lasāma grāmata.
Kristīne Ilziņa

Publikācijas

Iesaki draugiem