Apraksts

Kora mēģinājums kādā villā Helsinku apkaimē nevar turpināties, jo vienu no dziedātājiem – šarmanto Juku Peltonenu – piekrastē atrod mirušu.
Kas tas ir – nelaimes gadījums vai slepkavība?
Izmeklēšana tiek uzticēta jaunajai, visnotaļ pašironiskajai policijas konsteblei Marijai Kallio, kurai šī lieta ir lieliska iespēja beidzot iegūt cieņu vecāko kolēģu acīs. Studiju gados viņa labi pazinusi dažus no kora dalībniekiem, kuri nu ir aizdomās turamo statusā. Vai tas palīdzēs izmeklēšanai vai – gluži otrādi – kļūs par šķērsli patiesības noskaidrošanai?
Vācot pierādījumus un aptaujājot ļaudis, kas pazinuši Juku, pamazām atklājas fakti, kas jauko puisi parāda visnotaļ nepievilcīgā gaismā un paplašina iespējamā slepkavas kandidātu loku. Bet laiks nepielūdzami rit uz priekšu, un ļaundaris var nogalināt vēl kādu, kurš zina pārāk daudz...

Lēna Lehtolainena (dz. 1964) ir somu rakstniece, kuras pirmā grāmata iznāca, kad jaunajai rakstniecei bija tikai 12 gadu. Tagad L. Lehtolainena ir slavenākā somu kriminālromānu autore, kuras grāmatas tulkotas jau vairāk nekā divdesmit pasaules valodās. Rakstniece 1997. un 1998. gadā ir saņēmusi Somijas kriminālromānu biedrības balvu, bet 2000. gadā – Espo pilsētas Mākslas balvu. Romāns “Mana pirmā slepkavība” ir pirmais sērijā par Marijas Kallio izmeklētajiem noziegumiem.

No somu valodas tulkojusi Ingrīda Peldekse.


Lēnas Lehtolainenas kriminālromānu sērija ar Mariju Kallio jau sasniegusi kulta statusu.
Bunte, Vācija

Lēna Lehtolainena ir uzrakstījusi lielisku kriminālromānu. Marija Kallio ir pelnījusi atrasties līdzās pasaules slavenākajiem detektīviem.
Mystery Scene Magazine

Somu rakstniece Lēna Lehtolainena piedāvā lasītājiem jauna veida varoni – Mariju Kallio – mūsdienu tik ļoti vīrišķīgajā kriminālromānu žanrā. Autorei izdevies lieliski atainot neatlaidīgās konstebles iekšējos pārdzīvojumus un nozieguma izmeklēšanu.
Library Journal, ASV

Romānā “Mana pirmā slepkavība” Lēnas Lehtolainenas Marija Kallio ir neatlaidīga, bezbailīga, gudra un pārliecinoša.
Publishers Weekly, ASV

Lēna Lehtolainena ir Somijas atbilde Henningam Mankellam.
Brigitte, Vācija

Iesaki draugiem